Sebastian Vettel elhagyja a Ferrarit a 2020-as szezon végén

In sport
Sebastian Vettel elhagyja a Ferrarit

A 2020-as Forma-1 világbajnokság még nem kezdődött el, de már arról számolnak be, hogy Sebastian Vettel a szezon végén távozik a Ferraritól.

A négyszeres világbajnok 2015-ben csatlakozott az olasz istállóhoz, de nem tudta megismételni a korábbi sikereit, amelyet a Red Bull Racing-nél eltöltött ideje alatt szerzett. Jelenlegi szerződését 2017 augusztusában írta alá és 2020 végén lejár, mondja a BBC. Kedden hivatalosan is bejelentik a távozását.

Az olasz média állítása szerint, a Ferrari egy évre szóló szerződést ajánlott Vettel-nek 2021-ig, jelentősen csökkentett fizetéssel. Erről akkor döntöttek, amikor a Ferrari kijelentette elkötelezettségét a fiatal monacói sofőr, Charles Leclerc iránt, 2024 végéig új szerződést kapott és az első számú versenyzővé teszi. Tavaly Leclerc győzelmekkel, helyezésekkel, pontokkal és sokkal jobb kvalifikációs helyekkel haladta meg Vettel-t.

Állítólag többen is Vettel helyére pályáznak. Az egyik jelölt Daniel Ricciardo, aki 2019 elején csatlakozott a Renault-hoz és 2020 végéig szerződéssel rendelkezik. Állítólag a Renault már tett Vettel felé ajánlatot, mert Ricciardo elvesztette lelkesedését a francia csapatnál, így felmerül a lehetősége, hogy a Ferrarihoz költözik, aminek már többször is hangot adott.

Carlos Sainz szintén Vettel utódja lehet. A 25 éves autóversenyző tavaly nagyon jól teljesített a McLarennél és elképzelhető, hogy Vettel-el helyet cserél. Lewis Hamilton-nak szintén lejár a szerződése a szezon végén, de többször kijelentette, hogy a Mercedesnél akar maradni.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...