Sebastian Vettel elhagyja a Ferrarit a 2020-as szezon végén

In sport
Sebastian Vettel elhagyja a Ferrarit

A 2020-as Forma-1 világbajnokság még nem kezdődött el, de már arról számolnak be, hogy Sebastian Vettel a szezon végén távozik a Ferraritól.

A négyszeres világbajnok 2015-ben csatlakozott az olasz istállóhoz, de nem tudta megismételni a korábbi sikereit, amelyet a Red Bull Racing-nél eltöltött ideje alatt szerzett. Jelenlegi szerződését 2017 augusztusában írta alá és 2020 végén lejár, mondja a BBC. Kedden hivatalosan is bejelentik a távozását.

Az olasz média állítása szerint, a Ferrari egy évre szóló szerződést ajánlott Vettel-nek 2021-ig, jelentősen csökkentett fizetéssel. Erről akkor döntöttek, amikor a Ferrari kijelentette elkötelezettségét a fiatal monacói sofőr, Charles Leclerc iránt, 2024 végéig új szerződést kapott és az első számú versenyzővé teszi. Tavaly Leclerc győzelmekkel, helyezésekkel, pontokkal és sokkal jobb kvalifikációs helyekkel haladta meg Vettel-t.

Állítólag többen is Vettel helyére pályáznak. Az egyik jelölt Daniel Ricciardo, aki 2019 elején csatlakozott a Renault-hoz és 2020 végéig szerződéssel rendelkezik. Állítólag a Renault már tett Vettel felé ajánlatot, mert Ricciardo elvesztette lelkesedését a francia csapatnál, így felmerül a lehetősége, hogy a Ferrarihoz költözik, aminek már többször is hangot adott.

Carlos Sainz szintén Vettel utódja lehet. A 25 éves autóversenyző tavaly nagyon jól teljesített a McLarennél és elképzelhető, hogy Vettel-el helyet cserél. Lewis Hamilton-nak szintén lejár a szerződése a szezon végén, de többször kijelentette, hogy a Mercedesnél akar maradni.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

F1 - Lebegő csődök

F1 – Lebegő csődök és kivonulások

A világ legnézettebb autós versenysorozata mostanában komoly átalakuláson megy keresztül. Ha ez nem lenne elég, a 2020-as idényben még

Read More...
Tervezz álomautót fagylaltért

Tervezz álomautót, fagylalt lesz a jutalom!

Május utolsó vasárnapján rajzaikkal is fizethetnek a gyerekek. Minden alkotás egy gombóc fagylaltot ér Balatonfüred egyik legjobb cukrászdájában. A gyereknapi

Read More...
új Santa Fe első képe

A Hyundai Motor egy pillantást engedett az új Santa Fe-re

Az új Santa Fe első képe a SUV masszív, mégis szupermodern kialakításáról árulkodik. A koreai gyár először kínálja a modellhez

Read More...