Az új Ford Explorer PHEV Európába érkezett

In elektromos autók

A Ford az európai vásárlókat célozza meg, de az ára a legújabb BMW X5 PHEV-hez közelít.

Az első benzines SUV-ot még 2019 áprilisában mutatták be Európában. A Ford Explorer Plug-In Hybrid tavaly az USA-ban is későn került forgalomba és most kezdik forgalmazni az európai márkakereskedésekben.

A tavaly kiadott szigorúbb EU-s környezetvédelmi előírásoknak megfelelően az autógyár változtatásokat hajtott végre az autón, a módosítások többnyire a hajtóművet érintették. Az Explorer Plug-In Hybrid ötvözi a 3,0 literes EcoBoost V6 benzinmotort villamos motorral, generátorral és a 13,6 kWh-s lítium-ion akkumulátorral.

Az így rendelkezésre álló kombinált teljesítmény magasabb, mint azt eredetileg a bemutatón hirdették, eléri a 457 lóerőt és a 825 Nm nyomatékot. Ezekkel az adatokkal az Explorer plug-in a legerősebb hibrid jármű.

A teljesen elektromos vezetési távolság 42 km, ami kevésnek mondható, de ha az elektromotorral kombinált vegyes üzemmódban elérjük az átlagos 3,1 liter/100 km benzinfogyasztást és az alacsony 71 g/km CO2-kibocsátást nem is olyan rossz egy ekkora méretű kocsitól.

Az akkumulátort egy nyilvános külső 230 V-os aljzatból kevesebb, mint 5 óra 50 perc alatt tölthetjük fel. Az autóhoz kapható egy falra szerelhető Ford Connected Wallbox, amivel 4 óra 20 perc alatt érhető el a teljes töltöttség.

Az EcoBoost motor egy 10 sebességes automata sebességváltóhoz, intelligens összkerék meghajtáshoz és terepkezelő rendszerhez kapcsolódik. A terepjáró hét hajtásmóddal rendelkezik, az egyik ilyen mód 2500 kg maximális vontatást tesz lehetővé. Amennyiben mindezeket figyelembe vesszük, kaphatunk egy hétüléses, nagyon sokoldalú SUV-ot.

A Ford igen magas alapáron hozta az autóját Európába. A német autószalonokban, 76 000 eurótól és a látványosabb ST-Line 77 000 eurótól kezdődik. Összehasonlításképpen a hasonló méretű és teljesítményű BMW X5 xDrive 45e (3,0 literes, 394 lóerő és 600 Nm), 77 300 eurótól elérhető.

Forrás: Carscoops.com

 

You may also read!

F1 - Lebegő csődök

F1 – Lebegő csődök és kivonulások

A világ legnézettebb autós versenysorozata mostanában komoly átalakuláson megy keresztül. Ha ez nem lenne elég, a 2020-as idényben még

Read More...
Tervezz álomautót fagylaltért

Tervezz álomautót, fagylalt lesz a jutalom!

Május utolsó vasárnapján rajzaikkal is fizethetnek a gyerekek. Minden alkotás egy gombóc fagylaltot ér Balatonfüred egyik legjobb cukrászdájában. A gyereknapi

Read More...
új Santa Fe első képe

A Hyundai Motor egy pillantást engedett az új Santa Fe-re

Az új Santa Fe első képe a SUV masszív, mégis szupermodern kialakításáról árulkodik. A koreai gyár először kínálja a modellhez

Read More...

Leave a reply: