A Mazda MX-30 EV gyártása megkezdődött és ősszel érkezik Európába

In elektromos autók
Mazda MX-30 EV

A napokban, egész pontosan május 20.-án jelentette be a Mazda az első elektromos járművének, az MX-30 crossover sorozatgyártás indulását.

Mazda MX-30 EV

A Mazda MX-30-at kifejezetten az európai piac számára tervezték, amelyet a japán Hirosimában, az 1. számú Ujina gyárban készítenek.

Az elektromos autó hosszú utat fog megtenni amíg a fő rendeltetési helyére érkezik, az Egyesült Királyságban a 30 495 font kiindulási árat és a németországi szalonok 33 990 eurót (37 320 dollárt) adták meg, valószínűleg érdemes lesz számolni vele.

Mazda MX-30 EV

A Mazda MX-30 tartalmaz egy e-Skyactiv elsőkerék-hajtású erőátviteli rendszert, amely 145 lóerős elektromos motort és 35,5 kWh-s lítium-ion akkumulátort tartalmaz.

Mazda MX-30 EV

A vezetési távolság a WLTP tesztciklusa szerint 200 km, a Mazda szerint ez elegendő ahhoz, hogy kielégítse az európai ügyfelek igényeit, akik átlagosan napi 50 kilométert vezetnek. Az akkumulátort kb. 40 perc alatt 80% -ra lehet feltölteni DC gyors töltéssel. Mivel ez a hatótáv csak korlátozott felhasználást tesz lehetővé, azt javasolják az érdeklődőknek, hogy várjanak egy kicsit, mert az autógyártó a múlt hónapban megerősítette, hogy 2021-től kínálatba helyezi egy benzinmotorral kiegészített modelljét.

Mazda MX-30 EV

A Mazda CX-30-hoz hasonló méretekkel rendelkezik az új MX-30 és a Skyactiv-Vehicle Architecture-n alapszik, amelyet kifejezetten arra a célra fejlesztettek ki, hogy kiegészítse a jármű használatot egy sima, teljesen elektromos vezetési viselkedéssel. A Mazda szerint „egyedülállóan csendes, zökkenőmentes vezetési élményt” kínál az EV, részben az átfogó i-Activsense biztonsági rendszereknek köszönhetően.

Mazda MX-30 EV

Az MX-30 átveszi a Mazda Kodo tervezési filozófiáját, de most egy kevésbé szokásos felépítésű modellel állt elő, köszönhetően a B oszlopoknak és a hátsó „freestyle” ajtóknak, amelyet az RX-8 ihlette.

Mazda MX-30 EV

A belső térben a lebegő középső konzol, a Mazda első hét hüvelykes érintőképernyős légkondicionáló panel és a környezetbarát anyagoknak köszönhetően a minőség kiemelkedő. Idetartoznak az újrahasznosított műanyag palackokból származó elemeket tartalmazó parafa- és ajtószövet borítások..

Az európai vásárlók már megrendelhetik az MX-30-at, amely kiszállítása és átadása ősszel kezdődik a márkakereskedésekben.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...