Az elektromos járművek adómentesek lehetnek Európában

In elektromos autók
Telektromos járművek adómentesek

Ez az ötlet része az Európai Unió azon tervének, hogy zöld irányba fordítsa a kontinens pandémia utáni gazdasági fellendülését. Most, hogy sok európai uniós országban megszüntették a korlátozásokat, a felelős felek keresik az elektromos járművek beépítésének módját a gazdasági fellendülési tervekbe.

Mivel a koronavírus járvány miatt enyhült a földrész környezetszennyezése, a terv az, hogy növeljék az elektromos autók népszerűségét azáltal, hogy még több ösztönzést adnak az autóvásárlóknak arra, hogy a benzines vagy dízel autó helyett válasszák.

Az európaiak meglehetősen kiváltságosak ebben a helyzetben, mivel meglehetősen jelentős ösztönzőket és adókedvezményeket kapnak az e-autó vásárlásakor. Országonként eltérőek, de továbbra is elég jelentősek ahhoz, hogy az autóvásárlókat meggyőzzék, így az EV vásárlásának kilátása még vonzóbbá válhat.

A Bloomberg online lapja idéz egy dokumentum tervezetet arról, hogy „Az EU végrehajtó szervezete fontolóra veszi az autógyártók számára a tiszta autók gyártására és értékesítésére irányuló ösztönzőket, valamint az elektromos járművek töltési infrastruktúrájába történő beruházásokat. „

elektromos járművek adómentesek

A tervezetben megfogalmazzák – „Az autóipar hatalmas támogatása jelentős adósságot hordoz majd a jövő generációi számára. Ennek a támogatásnak tiszteletben kell tartania fiatalok elvárásait az éghajlat változással és az egészségesebb és tisztább jövővel szemben. „

Vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a tisztán elektromos autóknál teljes mértékben eltöröljék az adót. Ez a közteher országonként változik, mint sok más Európában, de 20 százalék körül van (bár Magyarországon 27 százalék, Luxemburgban pedig 17 százalék).

Egyes országokban az áfa alacsonyabb az alapvető élelmiszerek esetében és egyes termékek, akárcsak számos szolgáltatások teljes mentességet élveznek. Jelenleg a mentesség nem vonatkozik semmilyen járműre, de az EV-k áfa mentessé tételére most erős az akarat, hogy ezek népszerűbbé váljanak.

Ez az intézkedés mind az autógyártók, mind a vásárlók számára segítséget nyújtana és a korábbinál nehezebb választást jelentene a hagyományos autó és az EV között. Ez azonban nem az egyetlen intézkedés, meg kell várnunk, amíg az EU elkészíti a hivatalos tervezetet, hogy eldönthessük, milyen autóval tervezzünk.

 

Forrás: insideevs

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...