Bemutatkozik a legújabb plug-in hibrid BMW X2 xDrive25e

In bemutató
plug-in hibrid BMW X2

A BMW X2 xDrive25e 2020 júliusában ünnepli piaci premierjét. A bajorok a világon elsőként mutattak be egy Sports Activity Coupét (SAC), az új modell egy sokoldalúan felhasználható plug-in a prémium kompakt szegmensben, ötvözve a sportosságot és a modern életérzést hálózatról tölthető hajtásrendszerrel.

plug-in hibrid BMW X2

Az EV tisztán elektromos használattal 57 km-t megtételére képes, a lítium-ion akkumulátorhoz egy benzinmotort párosítottak, így elérhető 100 kilométerenként az 1,9 literes kombinált átlagfogyasztás, 43 gramm/km károsanyag-kibocsájtás mellet (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure). Az elektromos motor maximális teljesítménye 95 lóerő, az 1.5 liter hengerűrtartalmú három hengeres benzinmotor maximális teljesítménye 125 lóerő, forgatónyomatéka pedig 220 Nm. A belsőégésű erőforrás egy hatfokozatú Steptronic automataváltón keresztül hajtja az első tengelyt és a hibrid rendszerrel kiegészülve összkerékhajtással üzemel a kocsi.

A két erőforrás maximális teljesítménye 220 lóerő, nyomatéka pedig 385 Nm, így 6,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, a végsebessége 195 km/óra.

plug-in hibrid BMW X2

Az X2 „nagy autós” megjelenése, köszönhető a teljesen új frontrésznek ahol nincsenek külön ködlámpák, de a tökéletes útmegvilágítást az intelligens LED-es fényszórókkal érik el. A frontrész megújítása mellet új karosszéria fényezési árnyalatok és lakk fekete betétek teszik izgalmassá az X2e-t.

plug-in hibrid BMW X2

A BMW kínál az autóihoz egy i Wallbox fali töltőt, amellyel 2,4 óra alatt elérhető a 80%-os töltöttségi szint, de a teljes feltöltéshez is elegendő 3,2 óra.

plug-in hibrid BMW X2

A BMW tervezői nagy gondot fordítottak az akkumulátorcsomag ideális elrejtésére, a hátsó ülések alá helyezték, így minimálisan csökkent a csomagtartó térfogata a hagyományos modellhez képest.

plug-in hibrid BMW X2

Az autó belseje is prémium kidolgozású, a középkonzolon elhelyezett eDrive gombbal választhatjuk ki a vezetési módokat, alapbeállításként az AUTO eDRIVE működik, így igazodva legjobban az utazáshoz. Elérhető tisztán elektromos hajtással a 135km/óra MAX eDRIVE üzemmódban és képes a fenntartott energia tárolására is a SAVE BATTERY módba kapcsolással.

plug-in hibrid BMW X2

A modell alapfelszereltsége a szokásos extrákon felül kiegészül 17 colos alukerekekkel, dupla zónás automataklímával, BMW Connected okostelefon-alkalmazással és a gyalogos figyelmeztető rendszerrel.

A BMW X2 xDrive25e Advantage, Advantage Plus, M Sport és M Sport X felszereltségi csomagokkal válik elérhetővé.

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...