Emlékszel még a Lancia-ra? Még nem tűnt el, jön a Lancia Ypsilon mild hybrid speciális kiadása

In bemutató
Lancia Ypsilon mild hibrid

Idén az év elején a Lancia egy utolsó lendületet vett, hogy életben tartsa még néhány évig a márkát az Ypsilon Hybrid bevezetésével. Az egykori legendás márka új, speciális kiadású modellt indított az elektromos szupermini kategóriában, amelyet ismét csak Olaszországban fognak értékesíteni.

Lancia Ypsilon mild hibrid

Az Ypsilon Hybrid bevezetésének ünneplésére a Lancia bemutatta az EcoChic verziót, jellegzetes Maryne külső fényezéssel, amelyet a tenger színe ihletett.

Lancia Ypsilon mild hibrid

Van néhány apró finomítás is a kis autón, például az EcoChic jelvények a C-oszlopokon és a lakkozott fekete tükrök, a fekete hátsó lökhárító berakás, valamint a fekete kilincsek. A magasabb Pack Style szint már teljesen üveg hátsó ajtót és 15 colos, fekete-gyémánt mintájú könnyűfém kerekeket kap.

Lancia Ypsilon mild hibrid

Az igényes kialakítású utastér szinte változatlannak tűnik, de most a Seaqual fonal üléskárpitja van – ez egy újrahasznosított műanyag, amelyet a Földközi-tenger halászai gyűjtöttek. Jól néz ki és mindenképp biztató jövőkép a fenntarthatóság szempontjából.

Lancia Ypsilon mild hibrid

A motorháztető alatt ugyanaz az enyhe hibrid FireFly 1,0 literes háromhengeres benzinmotor van, amelyet idén márciusban mutattak be. Ez a Fiat 500 Hybrid motorja, 70 lóerős csúcsteljesítményt generál a 12 voltos BSG villamos motorjának köszönhetően.

Lancia Ypsilon mild hibrid

Az új hatsebességes kézi sebességváltóhoz csatlakoztatva az elektromos hajtásnak kb. 24% -kal csökkentenie kellett a szén-dioxid kibocsátást a korábbi 1,2 literes motorhoz képest. Úgy tűnik a Lancia különösen büszke arra, hogy megfelel az Európa legújabb Euro 6D kibocsátási előírásainak, amelyek lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy külön adó fizetése nélkül behajthassanak Olaszország nagyobb városainak központjába.

Az új Ypsilon Hybrid Maryne ára 16 400 eurótól kezdődik. Lehet, hogy nálunk is lenne igény erre a kis guruló „ékszerdobozra”?

 

Forrás: motor1.com

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...