Teszt alatt a két nagy európai PHEV kombi – Volkswagen Passat GTE-t és a SkodaSuperb iV-t

In hír
Jávorszarvas-teszt VW

Jávorszarvas-teszten próbálták ki a Volkswagen Passat GTE-t és a SkodaSuperb iV-t. Mindkettő a Volkswagen csoport tagja, mindkettőnek ugyanaz a platform az alapja és ugyanazzal a hajtóművel rendelkezik.

Egyre többen vásárolnak plug-in hibrid járműveket, amelyek drágábbak, mint a modellen beüli testvérei. Sokan úgy gondolják, hogy ezzel mindent megtettek a bolygó megmentése érdekében és ezzel megnyugvással ülnek be autójukba. Azonban nem árt tudni, hogy a plug-in többlet súlya miatt kevésbé dinamikus, adott esetben rosszabbul teljesít, mint az ugyanazon modell plug-in nélküli verziója.

Ez vonatkozik minden olyan járműre, amely PHEV-ként és hagyományos üzemű motorokkal is kapható. Svédországban rendszeresen végeznek jávorszarvas-teszteket annak érdekében, hogy feltárják az esetleges kezelési hibákat és ezeket továbbítsák a gyártók felé.

Kipróbálták a két legnépszerűbb kombit, a Volkswagen Passat GTE-t és a Skoda Superb iV-t, a tesztelés során rájöttek, hogy egyik sem szerepelt jól a jávorszarvas-teszten, valójában egyik autó sem érte el a megfeleléshez szükséges 72 km/órás minimális sebességet.

A feladatot kisebb sebességgel voltak képesek végrehajtani, mint más hasonló adottságokkal rendelkező autók. A teszten például a Peugeot 508 és a Mercedes-Benz C osztály, amelyek szintén PHEV-k voltak, sokkal jobban teljesítettek, agilisabbak és irányíthatóbbak voltak, mint a VW csoport autói.

Alacsonyabb sebességnél könnyedén terelhető, de 68 km/óra felett a Passat GTE instabillá és túlkormányzottá vált. A Superb iV sem volt jobb, amikor a sebességet 68 km/órára növelték, a hátsó rész tehetetlenül indult meg és kezelhetetlenné vált a manőver alatt.

Érdemes megjegyezni, hogy a Passat nem szerepel különösen jól ebben a tesztben, még hagyományos belsőégésű motorral sem. Korábban kipróbálták 77 km/órás sebességgel és nem tudta befejezni a hirtelen kikerülési manővert. Alacsonyabb 73 km/órás sebességnél sikerült áthaladnia a bóják között.

A videókat nézve azt gondolhatjuk, hogy a hirtelen kitörésért az akkumulátor tömege a felelős. A 77 km/órás sebességű videó elemzésekor azonban észrevettük, hogy mindkét üzemmóddal szerelt Passat ugyanúgy hajlamos arra, hogy elveszítse a tapadását a hátsó kerék.

Figyelembe kell venni, hogy a Passat GTE és a Superb iV zöld autóként kerül értékesítésre, nagyon jó üzemanyag-fogyasztási számokkal kell rendelkezniük a papíron, hogy az emberek valóban meg akarják vásárolni, ennek a hatékonyságnak az érdekében valószínűleg a lehető legnagyobb átmérőjű gumiabroncsokkal vannak felszerelve. Az ilyen típusú gumiabroncsok rontják az autó kezelhetőségét, összehasonlítva a hagyományos felhasználású jobban a tapadásra és a teljesítményre orientált gumival.  

 

Forrás: INSIDEEVs

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...