A Porsche a retro világot tükrözi limitált kiadású sportkocsijával – 911 Targa 4S Heritage Design Edition

In bemutató
Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

A Porsche bemutatta az új 911 Targa 4S Heritage Design Edition gyöngyszemet. A stuttgarti gyár különleges Heritage Design modell készít, az elsőként bemutatott 911 Targa 4S-t úgy tervezték, hogy emlékeztessen az 1950-es és 1960-as évekre a klasszikus design elemeivel, amelyeket újraértelmeztek és kombináltak a legújabb technológiával.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

A modell exkluzív Cherry Metallic fényezésű, kiegészítve aranyszínű feliratokkal. Retro ihletésű fehér díszítéssel és egy speciális Porsche Heritage jelvénnyel a hátsó légterelőn.

A régi iskola stílusa itt nem ér véget, a modellnek az eredetivel megegyező 1963-ban gyártott Porsche címere van elől. A kormánykerék és a fejtámlák is a régi stílust képviselik. A klasszikus logó megtalálható a 20 és 21 colos Carrera Exclusive Design kerekeken is, amelyeket feketére festett féknyereggel hangsúlyoznak.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Az utastérben az elfeledett anyag uralkodik, kordbársony borítás az üléseken és az ajtópaneleken. Porsche szerint ez emlékeztet a 356-ra és újraéleszti az „ötvenes évek korszellemét és divatját”.

Egyedi a bőrrel borított mikroszálból készült tetőpanel, valamint a számozott plakett. A modell műszerfala fordulatszámmérőt és stoppert is kapott zöld megvilágítással.

Mivel a különkiadás a 911 Targa 4S-en alapszik, bi turbó 3,0 literes hathengeres motorral rendelkezik, amely 443 lóerőt és 528 Nm nyomatékot eredményez. Ez egy nyolcsebességes, dupla kuplungos váltóhoz kapcsolódik, amely lehetővé teszi a négykerék meghajtású sportautó számára, hogy 3,4 másodpercen belül 0-100 km/órás sebességre gyorsuljon, mielőtt eléri a 302 km/óra legnagyobb sebességet. Az eredetiséget kedvelők megnyugtatása érdekében az autót lehet kérni hét sebességes kézi váltóval.

A speciális kiadást a Porsche Exclusive Manufaktur készítette, és összesen 992 darabot fognak gyártani. Elsőként az Egyesült Államok márkakereskedéseibe érkezik a kocsi, az ára 180 600 dollártól indul.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Ha a korlátozott kiadású 911-es nem elég különleges, megvásárolható mellé egy 911-es Targa 4S Heritage Design Edition óra is. Kizárólag az autó tulajdonosai számára kapható a 14 000 dolláros karóra minimalista dizájnnal, foszfor zöld gyűrűvel, fehér mutatókkal és a bőrszíj ugyanabból készült, mint a 911 belső tere.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...