2020-as Honda Civic Si vezetésre tervezve

In bemutató
Honda Civic Si

A Civic Si csak kézi sebességváltóval érkezik, ami egyes vásárlókat elijeszthet, de akik szeretik uralni az autót egy hihetetlen szórakoztató élményt kapnak Hondájuk vezetése közben.

A Honda Civic Si árkategóriájában széles a kínálat. Viszont elmondható, hogy ennek a szegmensnek a “rajongói” lassan nem tudják, mit kell tenni a hatsebességes kézi váltóval és a három pedállal. A legtöbb gyártó eltolódik az automata váltó irányába.

Honda Civic Si

Az átlagos használatra alkalmasabb Si jobban igazodik a Civic alaphoz, mint a vad R típus. Az utcai versenyautótól eltérően az Si normál turbófeltöltőt használ az 1,5 literes négyhengeres motorral, az így kapott 205 lóerő és a manuális sebesség váltó kitűnő párosítás.

Honda Civic Si

2020-ban a Civic Si néhány kozmetikai változtatást kapott. A Honda megújította a lökhárítókat, alapfelszereltségként LED-es fényszórókat szerelt be. A kupé hangsúlyosabb hátsó szárnyat kapott, míg a sedan egy finoman visszafogottat. A japán gyártó Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 nyári gumiabroncsokkal szerelt új, agresszív stílusú 18 colos felni szettet, dobott fel a Civic-re.

Honda Civic Si

A Honda a 2020-as modellhez kissé rövidebb áttételű váltót adott a gyorsulás felélénkítésére, de még a módosított sebességváltóval is az új Si 0,2 másodperccel lassabb, mint a 2017-es Si kupé. Sajnos a motor továbbra is hajlamos arra, hogy a kuplung benyomásakor magas fordulatszámon maradjon.

Honda Civic Si

A kitűnően tapadó gumiabroncsok jól illeszkednek a futómű hangolásához.  A szokásos vezetést támogató rendszerek korlátozottan avatkoznak be, szerethetővé válik a kormányzás és a kiszámíthatóság. A Civic erőssége az egyensúly és biztonság, az egyik legjobb első kerék meghajtású autó a piacon.

Honda Civic Si

A Honda az utóbbi években növelni próbálta a Civic vonzerejét és több hasznos extrát ad autóihoz. Már az Si alapfelszereltsége is nagylelkű, megkapjuk a fűtött üléseket, az adaptív sebességtartó automatát, az érintőképernyővel ellátott információs és szórakoztató rendszert okostelefon-tükröző szoftverrel és ráadásként a napfénytetőt. Kombinálva mindezt egy tágas csomagtérrel és hatékony üzemanyag fogyasztással.

Azon töprengünk, vajon mi mást várhatunk még egy sportos autótól? Ki merne nemet mondani erre az izgalmas Civic-re azért mert nem automata?

 

Forrás: caranddriver.com

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...