A Volkswagen javította a Golf 8 szoftver hibáját, folytatja a szállításokat

In hír
Golf 8 szoftverhiba

A múlt hónapban a VW egy szoftver probléma miatt kénytelen volt leállítani a VW Golf szállítását. Állítólag a probléma az autó segélyhívó rendszerével kapcsolatos, egy baleset esetén felveszi a kapcsolatot a mentőszolgálatokkal (ez egy kötelező funkció Európában).

A hiba elhárítása megtörtént és a szállítások végre ismét folytatódhatnak – közölte a VW szóvivője tegnap egy interjúban a Handelsblatt üzleti újsággal.

A hibát megtalálták és az összes érintett autó szoftverfrissítést kap, amely kiküszöböli a problémát, a hiba oka a megbízhatatlan adatátvitel volt – jelentette az Autonews Europe.

A tavaly ősz óta elkészített nagyjából 30 000 Golf-ról kiderült, hogy ezt a hibás szoftvert kapta és a legtöbb az Európai Unióban került volna átadásra. A legújabb Golfot a német autógyártó a legújabb tervezésű belső térrel készítette. Közleményük szerint „sajnos a fejlett technológia okozta a különféle műszaki hibákat”.

A Golf 8, valamint az ID.3 a VW legmodernebb technikáját kapta így mindkettőt sújtotta a szoftverprobléma, ami azt jelzi, hogy a megbízható fedélzeti technológiákkal a VW nincs pontosan ott, ahol lenni szeretnének. Ez év elején arról számoltak be, hogy az ID.3 tesztelése során napi 300 hibát találtak az autóban azzal a problémával, amely az ID.3 szoftverének tervezéséből származik, állítólag túl sietősen fejlesztették ki.

Az áprilisi webes közvetítés során a VW főnök, Herbert Diess elismerte, hogy a Tesla-hoz hasonló vállalatok jelentős előnyben vannak a kulcsfontosságú technológiákban a német márka felett. Mindezek ellenére a VW Golf továbbra is Európa legkelendőbb autója a JATO Dynamics szerint, 410 779 darabszámmal (tavaly 8% -kal kevesebbet adtak el, mint 2018-ban).

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...