Dráma a német autópiacon

In hír
Dráma a német autópiacon

Az új autók értékesítése Németországban 50% -kal csökkent annak ellenére, hogy a bemutatótermek egész májusban nyitva voltak. A legtöbb vásárló továbbra is tartózkodott a vásárlástól pedig a kereskedők betartották az összes biztonsági intézkedést.

Az új autók eladása felére csökkent a múlt hónapban és csak keveset növekedett áprilisi adatokhoz képest, amely 61 százalék volt. A KBA szállítási hatóság által közzétett adatok szerint valamivel 168 ezer feletti regisztráció történt.

A VDIK, Nemzetközi Gépjárműgyártók Szövetség vezetője, Reinhard Zirpel nyilatkozata szerint a márkakereskedések újbóli megnyitása „egyáltalán nem volt pozitív hatással a keresletre. A személygépkocsi piac drámaian rossz helyzetben van ”.

Míg Németország megduplázta a vásárlásra adott kedvezményeit a teljesen elektromos autók és a plug-in hibridek számára, az ösztönző csomag nem hozta meg a várt fellendülést. A ZDK márkakereskedők szövetsége szerint a csomag „még egy csepp az óceánban”, egyáltalán nem segíti az új autók eladását, kb. 15 milliárd euró értékben eladhatatlan autók állnak a márkakereskedésekben.

Ami a márkák veszteségeit illeti: a BMW 62%, az Opel 60%, a VW 52%, az Audi 46%, a Mercedes pedig 43%-os veszteséget könyvelt el. A külföldi márkák legnagyobb vesztese a Dacia 63% -kal, majd a Seat és a Ford 60% körüli hiánnyal számol, jelentette az Autonews Europe.

A Tesla-nak áprilisban jónak mondható hónapja volt, májusban ismét 28% -kal visszaesett az eladások száma.

Vannak olyan autógyártók akiknek viszont kedvezően alakult az elmúlt pár hónap, a Subaru és a Fiat egyaránt 13% -kal növelte eladásait. A teljesen elektromos járművek értékesítését 21% -kal, a PHEV modellek regisztrációját pedig megduplázta.

A benzines autók 56% a dízel autók értékesítése 52% -kal esett vissza.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...