Tesla Gigafactory 4: készülnek az első betonalapok

Tesla Gigafactory 4

Még építik? Merül fel sokakban a kérdés, amikor a globális autóipar térde rogyott.

Mivel a Tesla “korai jóváhagyást” kapott, a Tesla Gigafactory 4 (más néven Giga Berlin) gyárkomplexum építési munkálatai folytatódnak és jó ütemben haladnak.

Több hírcsatornához június 4-én elküldött új, kiemelkedő minőségű drónvideóból kiderül, hogy rengeteg nehézgép dolgozik a helyszínen és a tényleges építés előtti utolsó előkészületek mellett hogyan készülnek az első betonalapok.

A Torque News szerint az alapozást a Max Boegl cég készíti, a cement a közeli Cemex-ből származik, az acél pedig Sulzle-ből származik.

Kíváncsian várjuk, hogy Németország mennyire képes a kínai Tesla Gigafactory 3-hoz hasonló ütemben megépíteni az gyárat. A technológiának, a felszerelésnek és a beszállítóknak beleértve a rendelkezésre álló vasúti rendszernek lehetővé kell tennie a kínaihoz hasonló infrastruktúra kiépülését.

A Tesla Gigafactory 4-ről röviden (Tesla Giga Berlin):

a berlini térségben (Grünheide, Brandenburg, Németország) található, az új repülőtér közelében épül, hogy 2021-től az Y modellt előállítsák, akkumulátort és erőátviteli egységeket is gyártanak majd. A várható mennyiség 500 000 jármű/év (nem hivatalos cél), kezdetben 150 000 db jármű készül. A beruházás várható költsége 4 milliárd EUR (nem hivatalos), hozzávetőlegesen 10 000 munkahelyet hoznak létre (nem hivatalos).

 

 

Forrás: insideevs.com

Verified by MonsterInsights