A Kínában készült Tesla Model 3 rekord eladással büszkélkedhet

In elektromos autók
Tesla Model 3 rekord eladás

Figyelembe véve a regisztrációs adatokat a Kínában készülő Tesla Model 3 eladásai rekordmagasságba ugrottak. 2020 első negyedéve volt a Tesla első teljes negyedéve a Gigafactory Shanghaiban, ahol a Model 3-ak a kínai piac részére készülnek.

A Tesla a negyedév végét több, mint 10.000 autóval zárta márciusban a Kínai Személyszállító Autók Szövetsége (CPCA) adatai alapján. Áprilisban viszont csak 3635 Model 3 kelt el. Viszont a májusi adat nagyon bíztató, a CPCA 11.095 eladott példányról adott hírt.

Bár a világ jó része nem túlságosan örül, a kínai autópiac hamar visszaáll a növekedési pályára a Koronavírus járvány után.

Összességében a jármű eladások 12%-kal 2.14 millió autóra növekedtek Kínában a májusi hónapban.

David Legget, a GlobalData autóipari elemzője így kommentálta a hírt:

„Ez a kínai autópiac második havi növekedése, miután az első negyedévben keményen vissza volt fogva a Koronavírus miatt. Kína volt az első, aki belekerült a járványba, és az első, aki kikerült belőle, szóval a kínai gazdaság fejlődését érdemes nagyon figyelni.”

A Tesla Fremont-i gyárának a második negyedév első felében történt bezárása miatt a gyártónak nagyon erősen a kínai eladásokra kellett támaszkodni, hogy enyhítse a járvány hatását a 2020 Q2 pénzügyi eredményében. De ahogy a bevételek növekednek Kínában, a költségek hasonlóképpen emelkednek. A Tesla azt tervezi, hogy nagyságrendileg növeli a Supercharger hálózatát Kínában, hogy ki tudja szolgálni a gyorsan növekedő eladott Tesla mennyiséget.

 

forrás: https://electrek.co/

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...