Elon Musk az Egyesült Királyságba repült, keresi az új akkumulátorüzemének helyét

In hír
Tesla UK gyár

A múlt héten Elon Musk, a Tesla alapítója közölte 35,8 millió követőjével, hogy egy rövid ideig nem ír Twitter üzenetet és valóban több mint 24 óra elteltével küldött újabb üzeneteket.

Úgy tűnik, ezt az időt arra használta, hogy ellátogasson Angliába, ahol a Tesla egy esetleges akkumulátorgyár megnyitásának lehetőségét keresi Bristol közelében. Találtak egy helyet, amelyet Musk állítólag személyesen megnézett, amíg a sziget országban tartózkodott, írta a The Times.

A terület, amelyre kíváncsi volt Musk, egy régi használaton kívüli lőszergyár telephelye, Bristoltól délnyugatra, Bridgewater-ben, amelyet a közeljövőben energiaügyi üzleti parkká alakítanak át.

Az amerikai EV gyártó új üzeme már épül Németországban, kezdetben a Model 3 gyártásával indul a munka 2021-ben. Musk korábbi kijelentése szerint, eredetileg Nagy-Britanniába tervezte ezt a gyárat, mielőtt Németország mellett döntött.

A döntés megváltoztatásának oka az Egyesült Királyság jövőbeli kereskedelmi kapcsolata Európával. Az Egyesült Királyság január 31-én kilépett az Európai Unióból.

Eközben a délnyugat-angliai autóiparnak komoly problémákkal kell szembenéznie, a Honda bejelentette Swindon-i gyárának jövő évben történő leállítását, valamint a Dyson döntése sem jött jól, miszerint nem itt építi meg első elektromos járművének gyárát Chippenhamben, a volt Hullavington-i repülőtéren.

Néhány Twitter felhasználó arról kezdett találgatni, hogy Musk Bridgewater-i látogatása összefüggésbe hozható a Tesla energiatárolók létesítésével, jelentette az Autonews Europe. A Tesla már meg is erősítette az Autobidder automatizált energiakereskedelmi platformjának elindítását az Egyesült Királyságban.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...