A Ford mild-hibrid technikát ad a Fiesta-hoz

In hír
mild-hibrid Ford Fiesta

A Ford a népszerű Fiesta supermini néhány benzinverziójához enyhe hibrid hajtóerőt adott, ezzel javítva a gazdaságosságot. Ugyanaz a hajtásrendszer, mint a nagyobb Puma SUV-nál, az új mild-hibrid segédhajtás hozzáadódik a Ford 1,0 literes EcoBoost benzinmotorjának 123 lóerős és 153 lóerős változatához.

A hibridektől eltérően, mint például a Toyota Prius, az enyhe hibrid Fiesta – beleértve a Fiesta Van kétszemélyes áruszállítót – nem fog tisztán elektromos energiát használni. Ehelyett a 48 voltos rendszer olyan energiát gyűjt, amely általában elveszik a lassítás során. A Fiesta 123 lóerős változat esetében a Ford azt mondja, hogy ez a rendszer hozzájárul az üzemanyag fogyasztás majdnem öt százalékos csökkentéséhez.

mild-hibrid Ford Fiesta

A hibrid teljesítmény csak a Fiesta Trend és a nagy teljesítményű ST modelljeiben lesz kapható. A belépő modell kap egy 1,0 literes EcoBoost Hybrid-et 123 lóerővel és közepes szintű felszereltséget, amely 16 colos könnyűfém kerekekkel, hátsó parkoló szenzorokkal és műholdas navigációval rendelkezik.

A Fiesta 1,0 literes leggyengébb benzinmotor változata henger lekapcsolási technológiát kap, amely lekapcsolja a három henger egyikét, ha a motor nem kap nagy terhelést, ezáltal csökkentve az üzemanyag fogyasztást.

mild-hibrid Ford Fiesta

Tervezett a Ford egy új, hét sebességes automata sebességváltót is, ez csak a 123 lóerős motorokhoz kapható. A gyár azt állítja, hogy az új váltóval szerelt, erősebb Fiesta akár 15 százalékkal hatékonyabb az üzemanyag felhasználást tekintve, mint a korábbi automata sebességváltós 99 lóerős 1,0 literes változat.

Technikai felszereltségében nagyot lépett előre a Fiesta, kapott adaptív sebességtartó automatát, amely szükség esetén teljes megállásra képes, valamint egy frissített Sync 3 infotainment rendszert, a Ford állításai szerint „intuitívabb és könnyebben használható”. A Ford a FordPass Connect modem technológiáját is alapfelszereltségként beszereli, amely lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy okostelefonjukról lekérjenek néhány jármű funkciót. Például az ajtózár állapota, a jármű helyzete és az üzemanyagszint adatok távolról is elérhetők.

 

Forrás: motor1.com

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...