A Tesla SpaceTruck tanulmánya készen áll, hogy új területeket hódítson meg

In elektromos autók
Tesla SpaceTruck tanulmány

Alig több mint egy hete a SpaceX elindította első személyzettel ellátott küldetését az űrbe egy Falcon 9 rakétával. A misszió során a NASA Bob Behnken és Doug Hurley űrhajósokat egy Crew Dragon kapszulában jutatja el a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Ez már messze nem sci-fi, de az űrtechnológia szempontjából jelentős lépés volt.

Tesla SpaceTruck tanulmány

Mit tartogat a jövő az emberiségnek? Valószínűleg ez egy nagyon hosszú beszélgetés lenne. Ha elképzeljük, hogy a Holdat vagy a Marsot (esetleg mindkettőt) a nem túl távoli jövőben kolonizáljuk, akkor járművekre lesz szükségünk. Ezeknek a járműveknek képesnek kell lenniük nagy mennyiségű rakomány szállítására.

Egyelőre elképzelni sem tudjuk, hogy valaki félpótkocsis teherautóval repül a Marsra vagy a Holdra. De ki tudja? Lehet, hogy néhány évtizeden belül elkezdődik a rendszeres űrutazás. Ha a kolonizáció megvalósul, akkor szükségünk van az infrastruktúrára és olyan járművekre, amelyekkel mindez megvalósítható.

Tesla SpaceTruck tanulmány

A teherautó terveit Alex Imnadze Baldini készítette. Nyilván ez egy rajongói művészet, ötletét SpaceTrucknak nevezte el, amelyen a SpaceX márkanevet és Tesla logókat láthatunk.

Tesla SpaceTruck tanulmány

Látványa határozottan futurisztikus. A tervezőt nyilván az alacsony energiafelhasználás motiválta. Ezzel a szuper áramvonalas külsővel nem igen lenne képes a marsi terepen haladni, inkább hasonlít, egy jövőbeni teherautóverseny résztvevőjére. Talán egyszer a technológia lehetővé teszi a kamion feljuttatását valamelyik égitestre, de ahhoz hogy közlekedni tudjon, burkolt utakra lenne szüksége és ez biztos, hogy nem mostanában történik meg.

Mit gondol a jövő teherautójáról, a SpaceTruckról? Jobban néz ki, mint az elkészült Tesla Semi?

Tesla SpaceTruck tanulmány

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...