Újra felbőgtek a motorok Pápocon – Tereprally Iskola

Tereprally Iskola

Június első szombatján, Pápocon rendezték a Tereprally Iskola és edzés a Bioextrával eseményt, ahonnan ismét fülig érő szájjal távozott mindenki.

Tereprally Iskola

A nap eligazítással és az újoncok oktatásával kezdődött. Első körben a rendező Garamvölgyi Zoltán tartott beszédet, majd Farnadi Ágnes a MT Safety Kft. képviseletében osztott meg hasznos tanácsokat, majd az FIA Terep-Rally Bizottság tagja Faluvégi Péter mondott beszédet. A pozitív szavak után egy perces néma csenddel emlékeztek meg a napokban elhunyt Sasvári Sándorról.

„Boldog vagyok, hogy Ági és Péter is részt vettek az iskolánkon, amiről azt érzem, nagy szükség van rá, hogy lehetőséget adjunk azoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat a tereprallyban. Nem mellékes szempont, hogy a verseny nélküli időszakban mindenki kipróbálhassa az autóját vagy a motorját. Most is voltak újoncaink, akik különböző szakágakból érkeztek” – kezdte a beszélgetést Garamvölgyi Zoltán, majd hozzátette. „Sajnos az eseményt beárnyékolta, hogy elvesztettünk egy remek szakembert, egy jó barátot SASÓ személyében. Nagyon nagy veszteség ő nekünk és az egész motorsport számára, nehéz lesz őt pótolni.”

Tereprally Iskola

A versenyzők ismételten egy nagyon változatos és technikás pályát kaptak, ahol készülhettek a szezonra és igaz a pálya kétszer is átszelte Pápoc főútját, a helyieket ez sem érdekelte. Ott voltak segítettek, amiben tudtak, sütöttek és főztek, vagy éppen utat zártak és jól szórakoztak.

Tereprally Iskola

„Azt érzem, nagyon szeretnek bennünk Pápocon, hiszen a komplett falu a rendelkezésünkre állt. Mindenki nagyon boldog, hogy ott vagyunk, sok hálával tartozom nekik. Egy napja nyitottak ki a határok, de erre az alkalomra már érkeztek cseh barátaink is, így rögtön két T1-es kocsi is örvendeztette a helyszínre kilátogató nézőket. További nagy öröm, hogy olyan versenyző is ellátogatott hozzánk, aki pár éve már a szögre akasztotta a tűzállóját” – tette hozzá Zoli.

Tereprally Iskola

A folytatásban mégsem Pápoc adja majd a helyszínt, hiszen jön a mezőgazdasági betakarítás. Szerencsére a Garilla Racing csapata több lehetséges helyet is számításba vehet.

„Még nem tudom pontosan hogyan és mikor rendezzük meg a következő Tereprally iskolát és edzést. Közeleg a bajnokság első versenye, ami előtt elképzelhető, hogy rendeznénk egy mini versenyt” – zárta a beszélgetést Zoli.

Tereprally Iskola

forrás: www.rallyheart.hu

Verified by MonsterInsights