Még júniusban bemutatkozik a teljesen elektromos Citroën C4

In hír

Hivatalosan ë-C4 néven jön az újdonság

Másfél évtizede van a Citroën palettáján a C4, amelynek minden generációja népszerűnek számított, ám már ideje volt újratervezni a típuscsaládot.

A francia márka a Twitteren jelentette be, hogy június 30-án bemutatják a kompakt autó első elektromos változatát. Az új generációs elektromos C4 alapja a PSA Peugeot–Citroën-konszern elektromos autó építésére is alkalmas padlólemeze, amelyre már jelenleg is olyan autók készülnek mint az új Peugeot e-208 és az Opel Corsa-e.

A szabványos hajtáslánc ezekben egy 50 kWh-s akkumulátorpakkot és egy 136 lóerős elektromos motort jelent, amivel közel 300 kilométert tudnak egy feltöltésre megtenni.
A kocsi ára a franciaországi információk szerint 35 ezer euró környékén lehet, ami 12 millió forint a jelenlegi euróárfolyam mellet, támogatások nélkül. Mindez nagyban befolyásolhatja még az eladhatóságát például Magyarországon is, ahol 11 millió forintig jár a 2,5 milliós támogatás.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...