Citroen E-Spacetourer az új elektromos MPV, 330 km hatótáv kilenc üléssel

In elektromos autók

A Citroen bemutatta a SpaceTourer MPV teljesen elektromos verzióját, e-SpaceTourer néven, sokoldalú és tágas utastérrel, amelyben kilenc személy is kényelmesen elfér.

Csakúgy, mint testvére, a Peugeot e-Traveler, az új Citroen e-SpaceTourer alapból egy 50 kWh-s lítium-ion akkumulátort használ, amelyet a padló alá szereltek és elegendő a 230 km-es távolság eléréséhez a WLTP ciklusban.

Az európai vásárlók számára egy nagyobb, 75 kWh-s akkumulátort is kínálnak a hosszabb utazásokhoz. A nagyobb akkupakkal 330 km megtételére alkalmas a WLTP szerint.

Az autó villamos motorja, 134 lóerőt és 260 Nm nyomatékot képes előállítani. Három vezetési mód közül lehet választani – Normál, Eco és Teljesítmény – mindegyik külön-külön megváltoztatja a motor teljesítményét és az EV vezetőjének igényei szerint kisebb energiafogyasztással közlekedhet.

A „Normal” módban a teljesítmény 107 lóerőre és 210 Nm-re csökken, biztosítva a legjobb egyensúlyt a teljesítmény és a haladási tartomány között, az „Eco” még lejjebb veszi a motor teljesítményét 80 lóerőre és 180 Nm-re csökkentve a jármű fűtési és légkondicionáló berendezésének teljes kikapcsolása nélkül. A maximális sebességet mindhárom vezetési módban 130 km/órában korlátozzák.

Az új Citroen e-SpaceTourer sofőrje két energia-visszanyerési mód közül választhat: „Normál” a hagyományos motorhoz közeli fékezés érzése tapasztalható, és „Javított” a lassulás fokozásával több energiát képes visszatermelni.

A Citroen új elektromos MPV-jét 7,4 kW egyfázisú fedélzeti töltővel és külön megvásárolható 11 kW háromfázisú töltővel kínálja, kompatibilis akár 100 kW-os gyors töltéshez. Az autógyártó szerint 30 percig tart az akkumulátor feltöltése 80% -ra, ha a gyors töltőhöz csatlakoztatják.

A belső térhez egy speciális műszerfalat terveztek, amely az EV-hez kapcsolódó közlekedési információkat mutatja, míg a 7 colos érintőképernyővel ellátott információs és szórakoztató rendszer egy új „Energia” résszel egészült ki, ami a közeli töltőállomások helyzetét folyamatosan frissíti.

A piaci igények szerint a Citroen három hosszúságban kínálja az új e-SpaceTourer EV-t (XS: 4,60 m; M: 4,95 m; XL: 5,30 m), mindegyik méretnél kilenc ember elfér. Az új elektromos MPV első példányai 2020 végén kerülnek az európai kereskedésekbe.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...