Aukción: 1992-es BMW 740i vadonatúj állapotban

Egy márkakereskedő az új 1992-es BMW 740i-t több mint 20 évig tárolta, mert az ügyféle meghalt mielőtt átvehette volna az új autóját.

Ha alacsony futásteljesítményű BMW E32-es piacán nézelődik, akkor sokáig kell keresni, hogy jobbat találjon, mint a Lengyelországban árverésre került luxusautó.

Az elmúlt 28 évben mindössze 775 km futott autó rendezett papírokkal és egy érdekes történettel került fel az internetre.

Az eladó szerint az autót közvetlenül egy német márkakereskedéstől egy brit autókereskedés ügyfele rendelte meg. Állítólag azért rendelték így, hogy hamarabb megérkezzen az autó, de ez sem volt elég gyors, mivel a vevő időközben sajnálatos módon elhunyt, mielőtt a 7-es BMW-t kiszállították.

A vevő halála után a márkakereskedés úgy döntött, nem értékesíti az autót, ha esetleg az örökösök úgy döntenek, hogy igényt tartanának a kocsira. A kereskedő 23 évig fűtött raktárban tartotta az autót, mielőtt a jelenlegi tulajdonos 2015-ben megvásárolta.

Tekintettel arra, hogy az autó élettartama alatt nagy részében kiváló körülmények között volt tárolva, nem meglepő, hogy a 7-es gyakorlatilag vadonatújnak tűnik. Az alváz rozsdamentes, a fényezés kifogástalan. Az eladó azonban megjegyzi, hogy vannak „hajszál karcolások”.

Az utastér szintén figyelemre méltó állapotban van, mivel nincsenek használatra utaló jelek. A belső “kissé poros” de az autó annyira eredeti hogy nincs benne semmilyen rádió sem. A hibátlan, de kék kárpit nem tetszik mindenkinek.

A teljesítmény leírása csak egy pár adatra korlátozódik, nincs is szükség többre. Ez egy 740i, egy 4,0 literes V8-as, amely 282 lóerős és 400 Nm nyomatékot teljesít. A benzinmotor egy ötfokozatú automata sebességváltóhoz van csatlakoztatva, amely a hátsó kerekeket hajtja.

Az autót a lengyel Catawiki aukción értékesítik, ahol a licitálás 7 805 eurónál tart. Az elvárt árat azonban még nem teljesítették, a jelenlegi tulajdonos 43 900 euróért vette 5 évvel ezelőtt.

Verified by MonsterInsights