A PSA márkái szabadon választhatják meg a saját elektromos stratégiájukat

In hír

A PSA-csoport vezetése nem avatkozik be és hagyja, hogy márkái a legmegfelelőbbnek tartott módon hajtsák végre elektromos autóikkal kapcsolatos terveiket.

A társaság alacsony kibocsátású járművek igazgatója, Anne-Lise Richard elmondása szerint a konszernhez tartozó márkák, mint például a DS, a Peugeot és a Vauxhall/Opel önállóan dönthet, hogy modelljeik hibrid vagy teljesen elektromos változatát akarja sorozatgyártásba állítani, különös tekintettel a kompakt kategória autóira.

„A PSA-n belül a C-szegmens autói két platformon is előállíthatók, eCMP vagy EMP2 formátumban, a márkák megválaszthatják, hogy teljes elektromos vagy plug-in hibrid járműveket gyártanak” – nyilatkozta Richard az Autocar-nak. “A PSA inkább a márkanévvel kapcsolatos döntésekbe szól bele, hogy melyik passzol legjobban az új modellekhez.”

Richard hozzátette, hogy a kompakt kategóriában versenyző járművek egyaránt alkalmasak a hibrid és a teljesen elektromos hajtás kiépítésére.

„A C-szegmens valóban a járműpaletta közepén van. Ennek számos oka lehet: például ez az egyetlen autó a háztartásban. Jelenleg mind az EV, mind a plug-in hibridjeink alkalmasak ebben a kategóriában vevőket találni. ”

A PSA-csoport egyik legfontosabb C-szegmensű autója a következő generációs Peugeot 308 lesz, amelyet 2022-ben dobnak piacra. Ez az új modell a meglévő EMP2 platformjának frissített változatára fog épülni és teljesen elektromos vagy plug-in hibrid lehetőséggel is rendelkezni fog.

Ha a Citroen-t nézzük, új középkategóriás autóját teljesen elektromosan fogja eladni, a hagyományos benzin és dízel modellek mellett.

Richard megjegyezte, hogy „van igény a kisebb kategóriás autók elektromossá tételéhez”, de elismerte, hogy nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt az ár és a mennyiség között.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...