A kínai CATL, saját fejlesztésű 2 millió km élettartamú akkumulátort készített

In hír

A kínai akkumulátorgyártó, a Contemporary Amperex Technology (CATL) nyilatkozata szerint készen áll olyan elektromos járművek akkumulátorainak gyártására, amelynek akár 2 millió kilométer élettartamot garantál.

A CATL olyan ügyfelekkel rendelkezik, mint a Tesla, a BMW, a Daimler, a Honda, a Toyota, a Volkswagen és a Volvo. A Tesla nyíltan egy millió mérföldre alkalmas akkumulátort fejleszt. Még nem tudni pontosan, hogy ezt az akkumulátort a Tesla-val közösen fejlesztette ki a kínai cég, de a CATL elnöke, Zeng Yuqun szerint a társaság felkészült az akkumulátor megrendelések teljesítésére.

“Ha valakivel szerződünk, készen állunk a sorozatgyártásra” – mondta Zeng a Bloombergnek.

A CATL a világ legnagyobb elektromos jármű akkumulátor gyártója. A cég gyors visszatérést vár az elektromos járművek iparának növekedésével és továbbra is komoly beruházásokat folytat az akkumulátortechnika kutatásába és fejlesztésébe.

Zeng úgy véli, hogy a koronavírus járvány az év hátralévő részében csökkenti az értékesítést, az elektromos járművek iránti kereslet 2021 elején már növekedni fog. A CATL elnöke hozzátette, hogy az autóvásárlók, akik kivárnak az új járművek vásárlásával a világjárvány idején, lassan eltűnnek és a jövő évtől kezdve megugrik a kereslet az EV-re.

Zeng Yuqun kijelentése szerint – “A világjárvány 2020-ra tartós hatással lehet, de a jövő évben nem lesz fontos tényező az életünkre. Hosszú távra tervezünk.”

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...