A Dacia már a teljes sorozatát gyári LPG-vel kínálja

In hír

A Dacia lett az első olyan autógyártó, amely LPG-s verziókat kínál a típus minden modelljéhez.

Már a legtöbb európai országban megrendelhető a Dacia Duster, a Sandero és a Logan MCV LPG verziója, modellek a TCe 100 Bi-Fuel feliratot viselik. A teljesítmény egy új 1,0 literes, turbófeltöltésű, kettős üzemű egységből származik, amely kombinálja a benzin és az LPG lehetőségeit.

A gyártó állítása szerint, a beállítás „kiváló nyomatékot” biztosít amikor az autót LPG üzemmódban használják, amelyet egy, a vezetőoldali szellőzőnyílás alatt található kör alakú gombbal választhat ki a sofőr.A vezetőhöz közel helyezett kapcsoló előnye, hogy útközben választhat a két üzemanyag közül, amelyek kombinált hatótávolsága több mint 998 km, valamint jelentős a CO2 csökkentés LPG üzemmódban. Dacia szerint a Duster TCe 100 Bi-Fuel üzemanyag kibocsátási megtakarítások akár 11% -ot is elérhetnek, a Sandero-ban pedig 9% -ot, a négyéves időszakban pedig akár 2,4 tonna szén-dioxiddal kevesebb jut a levegőbe.

A román márka azzal is büszkélkedhet, hogy praktikusan alkalmazza a kettős üzem lehetőségeit, mivel az a kiegészítő LPG üzemanyagtartály ellenére nem befolyásolja az általános csomagtartó méretét.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...