A Tesla Model S az első 640 km hatótávolságú elektromos autó

In elektromos autók

Az EPA is elismeri a Tesla sikerét.

Amikor az elektromos jármű a téma, mindig egy hagyományos benzines autóhoz hasonlítják. Különbségek vannak a gyorsulásban, a maximális sebességben és a jármű teljes dinamikájában, de mindenekelőtt a megtehető távolság a legfontosabb szempont. A hosszú töltési idő drasztikus csökkentése mellett sok vásárló azt akarja, hogy az elektromos autók képesek legyenek nagy távolságokat megtenni, annak ellenére, hogy a napi ingázás általában lényegesen kisebb, mint a jármű által megadott hatótáv.

A Tesla újabb sikert zsebelt be, a Model S túljutott a 640 kilométeres hatótávolságon. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk hétfőn jelentette be a hírt egy vállalati blogbejegyzésben. Annak ellenére, hogy a Model S hivatalos EPA webhelyét nem frissítik, Musk szerint a cég luxusszedánja hivatalosan megtette a távot, így összesen 402 mérföldnyi (646 km) tiszta elektromos tartományt kínál.

A Tesla szerint a 2020-as Model S Long Range 644 km-es besorolása 20% -kal növekedett a 2019-es Tesla Model S 100D-hez képest. Annak ellenére, hogy ugyanazt az akkumulátort használja. Az autógyár a hatékonyság maximalizálása érdekében felülvizsgálta az S modell több lehetőségét, levonva a tanulságot, amelyet az autó 2012-es bevezetése óta tanult.

Első és legfontosabb a súlycsökkentés. A Tesla számos súlymegtakarítási technikát átvett a 3. és az Y modellből. Az autógyártó új meghajtó egységeinek hatékonyságát is növelte, a mechanikus meghajtású alkatrészeket elektromosra cserélte és a regeneráló fékezését módosította, hogy több energiát nyerjen vissza az akkumulátor. A Tesla áramvonalas kereket is tervezett, ezzel is hozzájárulva a magasabb tartományhoz.

Az év elején az EPA a Tesla Model S Long Range 629 kilométeres távolságát tanúsította. A Tesla negyedéves beszámolja során Musk azt állította, hogy ez a szám nem valós, mert az EPA helytelenül tesztelte az autót.

“Az S modell 643 km-et tud, de amikor elvégezték az utolsó EPA tesztet, sajnos nyitva hagyták az autó ajtaját és a kulcsok az autóban maradtak, egy éjszakán át” – mondta Musk. “És így az autó valóban ellenőrző üzemmódra váltott és elvesztette tartományának két százalékát. Ennek eredményeként 629-es teszttel rendelkezik.”

Musk megerősítette állításait azzal, hogy a Tesla belső tesztjei 2020 februárja óta több mint 400 mérföldet (643 km) értek el. Az EPA szóvivője vitatta Musk állítását és jelezte, hogy megfelelően tesztelte az autót és úgy tűnik, hogy az S Model frissített verziója érte el az újbóli tesztelés eredményét.

Lehet, hogy nem is ez a legnagyobb hír, amelyet a következő hónapokban Tesla-tól hallunk. Az autógyártó várhatóan részleteket fog közzétenni jövőbeni millió mérföldes akkumulátoráról. Mindenesetre az akkumulátor fejlesztés még gyerekcipőben jár és a 400 (643 km) mérföldes távolság csak a jéghegy csúcsa lehet.

 

Forrás: thedrive.com

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...