Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160

In elektromos autók

A 158 lóerős plug-in hibrid már szerepel a kínálatban, de kezdetben csak a kombi verzió kapható. Az árak 34 990 eurótól kezdődnek.

A Renault még februárban bejelentette a Mégane arculatváltását. A 300 lóerős RS verzió mellett a legújabb műszaki fejlesztések közé tartozik a francia kompakt autó első plug-in hibrid változata. A Mégane PHEV-t kezdetben kombi, nagy utazó autóként fogják kínálni és a későbbiekben pedig a 4 ajtós változat követi.

A Clio E-Tech, a Captur E-Tech és most a Mégane E-Tech belépésével a Renault jelenleg három elektromos modellt kínál a piacon. A 140 lóerős Clio E-Tech normál hibrid, töltés nélküli opcióval, míg a Captur és a Mégane plug-in hibrid hajtással. Általában a Renault a Formula 1 autóinak technológiáját ülteti át személyautóiba. A hajtást először az Eolab tanulmány autóban mutatták be 2014-ben.

A Mégane E-Tech 1,6 literes benzinmotorral és két villanymotorral, automata sebességváltóval és 9,8 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, amely a hátsó ülés alatt található. Az autó 0-100 km/órára 9,8 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 183 km/óra, de elektromosan is eléri a 135 km/órás sebességet. Elektromos hatótáv vegyes használatban 50 km, csak városban 65 km (WLTP).  A kombinált benzinfogyasztás: 1,3 liter/100km, 28 g CO2 kibocsátással. A csomagtartó veszített a méretéből, amely 389 literes (benzines változaté 507 liter). A Renault nem nyújt információt a plug-in hajtás nyomatékáról.

A második villanymotor valószínűleg nem segít a hajtásban. A Renault hibrid indító generátornak (HSG) nevezi, ami azt jelenti, hogy átveszi az indító funkcióit és generátorként termel áramot.

Az autó tisztán elektromosan vagy csak belsőégésű motorral vagy mindkét motor egyszerre kombinálva is működhet. A Renault a hajtást soros párhuzamosságnak nevezi, azt jelenti, hogy a szokásos párhuzamos hibrid hajtáson kívül egy soros üzemmód is létezik, amelyben a belső égésű motor kizárólag a HSG-n keresztül termel áramot, amelyet ezután a hajtáshoz használnak vagy az akkumulátorba töltenek vissza.

Érdekes a kapcsoló nélküli multimód váltó. A hiányzó kuplungot a két villanymotor kompenzálja, amelyek biztosítják az “új” fogaskerékhez tartozó megfelelő fordulatszámot a sebességváltáskor. Az autó mindig tisztán elektromosan indul. Az autó beállításnak négy módja van: Tiszta (tisztán elektromos); sport (mind három motort használja); My Sense (saját érzés, maximális hatékonyság); E-save (megőrzi az akkumulátor töltöttségét).

A Renault nem adott pontos információt a töltési módokról és a töltés időtartamáról.

A Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Zen (34 990 euró), Intens (37 190 euró), RSLine (39 190 euró).

 

Forrás: motor1.com

You may also read!

Virtual DiRT Rally

1600 regisztrált játékos várja a virtuális rallybajnokság második szezonját

Hungarian Virtual DiRT Rally 2.0 Championship 2021 Nyolc bajnoki futam és századmásodpercekért folyó küzdelmek jellemezték a Hungarian Virtual Dirt Rally

Read More...
Citroën C3 Rally2

Magyar páros, a Német Lackó – Tóth Imre duó is Citroën C3 Rally2-vel versenyez idén!

Harmadik R5-ös szezonja után autót és navigátort vált a tehetséges pilóta. A Tagai Racing Technology által felkészített versenyautó és

Read More...

A 490 ezer dolláros Lunaz Bentley S3 Flying Spur EV

A brit Lunaz csúcskategóriás klasszikus angol autók elektromos átalakítására specializálódott és már számos munkája fut az utakon. Elektromos használatot

Read More...