Az IKEA Renault és MAN e-áruszállítókat tesztel

In elektromos autók, hír, Téma

Az IKEA a nagy volumenű autó rendelések előtt alaposan teszteli az új elektromos áruszállítókat. A kipróbált EV-k egyedüli problémája, hogy kiszállításaikhoz speciális dobozos rakterű jármű szükséges és egyelőre a piacon nem létezik még ilyen.

Az IKEA a közelmúltban befejezte az új EV prototípusok tesztelését a Renault-tól és a MAN-tól, amelyeket Párizsban és Berlinben külön-külön végeztek. 2018-ban az IKEA bejelentette, hogy 2025-re szándékozik átállni a 100% -ban nulla kibocsátású környezetbarát lakossági házhoz szállításra 30 országában.

Nem tudjuk, hol tartanak az előkészületek, de a svéd vállalat hamarosan több száz vagy ezer EV-t rendel globálisan.

Az IKEA szerint a meglévő elektromos áruszállító megoldások nem optimálisak a bútoráruház igényeihez, mivel a csomagok mérete miatt nagyobb méretű járművek szükségesek, ez azt jelenti, hogy a társaságnak nehézségeket okoz a megfelelő márkájú kisteherautó kiválasztása.

Raphael Guillard, az IKEA Retail (Ingka csoport) stratégiai beszerzési vezetője elmondta:

“A teszteket 20 köbméter befogadóképességű dobozos teherautókkal is elvégezték, amelyek lehetővé teszik a vállalat számára, hogy az IKEA-ra jellemző karton dobozokban, lapra szerelt áruval teljesítse a megrendeléseit. Ez a működési módszer gyorsabb rakodást jelent és csökkenti az utcán lévő járműveik számát azzal, hogy teljesen kihasználja, az új szállító EV-k ideálisan kialakított rakodóterét”.

„A legutóbbi tesztelésen a szállítási igényeinknek nem volt teljesen megfelelő EV. A Renault és a MAN autóival végzett teszt valódi lehetőséget adott nekünk, hogy az elvárásainknak megfelelő járművek gyártását ösztönözzük. Olyan járművekre van szükségünk, amelyek optimális teherbírási képességgel bírnak és alacsony üzemeltetési költségekkel lehetséges használni, akár a nagyobb forgalmi torlódások esetén is a városokban. ”

Forrás: insideevs

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...