Hibrid lett a Ford Focus is

In hír

A népszerű kompakt 48 V-os lágyhibrid rendszert és digitális műszeregységet kapott

A Ford két éve tavasszal leplezte le a negyedik generációs Focust, amelyről tavaly tavasszal derült ki, hogy hibrid technikát kap, Európában pedig mostantól rendelhető is az EcoBoost Hybrid hajtásláncú Focus.

Az 1 literes 3 hengeres turbós benzinmotorra épülő 48 V-os lágyhibrid rendszer 155 lóerős teljesítményt ad le alig 93 gramm/km CO2-kibocsátás mellett. Sőt, 17 százalékkal szerényebb a fogyasztása, mint a kifutó 150 lóerős 1,5 literes EcoBoost motornak. A környezettudatos új hajtáslánc 125 lóerős változatban is elérhető lesz.

A Focus EcoBoost Hybridben a normál generátort egy szíjhajtású, integrált indítómotor/generátor (BISG) váltja fel, ami képes elektromos árammá alakítani a fékezés és egyenletes sebességű haladás közben többnyire veszendőbe menő energiát. Az így termelt áramot egy léghűtésű lítium-ion akkumulátor tárolja.

© Ford

Az akkumulátor az első utasülések alatt kapott helyet, ezért a járműbe anélkül lehetett beépíteni a mild hibrid hajtást, hogy az helyet rabolt volna el az utastérből vagy a csomagtérből. A BISG egyúttal elektromotorként is működik, zökkenőmentesen kapcsolódva be a hajtásba a belső égésű motor mellett, normál haladás és gyorsítás közben felhasználva az akkumulátorban tárolt energiát, valamint meghajtva az elektromos segédberendezéseket.

© Ford

A hengerlekapcsolás funkcióval kiegészített új hibrid rendszer mellett a továbbfejlesztett Focusban egy 12,3 colos képátlójú új digitális műszeregység is helyet kapott. Az autó konnektivitását az alapáras FordPass Connect modem javítja, amelynek szolgáltatásai között még idén megjelenik a vészhelyzeti előrejelzés is.

Az új Focus Connected változat alapfelszereltségének része lesz a magán- és céges vásárlók számára egyaránt hasznos vezeték nélküli telefontöltő, illetve a 8 colos érintőképernyővel és hangutasításokkal egyaránt kezelhető Sync 3 berendezés navigációs rendszere.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...