A Lordstown Endurance elektromos pick-up hamarosan beszáll a versenybe

In elektromos autók

A hosszú reklám kampányt követően az amerikai Lordstown Motors hivatalosan bemutatta Endurance kisteherautóját.

A munkára tervezett EV utastérnek szokásos kialakítása van, éles ellentétben a Tesla ék alakú Cybertruck-ével.

Az autó külsején inkább látszódik a jövőbe mutató tervezés. Látványos a teljesen zárt hűtőrács, amelyet a szellőzőnyílások és a keskeny LED világítás szegélyez. A pick-up oldalán egy vonal fut végig, amely a fényszóróktól az utas kabin végéig tart. Ezt a feszességet tükrözi egy hasonló vonal, amely az ajtók alján kezdődik és egészen az autó hátsó végéig folytatódik a karcsú LED-es hátsó lámpákat is magába foglalva.

A most bemutatott kisteherautó az első sorozatgyártás előtti prototípus, úgy tűnik, hogy a koronavírus járvány a Lordstown-t is késlelteti, mivel a közúti tesztek csak késő nyáron kezdődnek. Nem kérdés, hogy a mérnöki fejlesztések a tervezett 2020 végére nem fejeződnek be. Egészen biztos, hogy a korábban bejelentett 2021. januári piaci bevezetés dátuma későbbre tolódik.

Sajnos a gyártó keveset árult el a kisteherautóról „az előzetesen felmért igények szerint tervezték, ennek megfelelően olyan funkciókat kapott, mint a teljesen elektromos használat mellett lehetővé teszi az autót használó számára, hogy a terepre kivitt elektromos kéziszerszámokat az autóról is tudja üzemeltetni”. A Lordstown bejelentette, hogy 20 000 elektromos platósra már előre lefoglalt rendelést kapott.

A bemutató elég hűvösre sikeredett, a várt díszes ünneplés helyett. Az Endurance 52 500 dollárba kerül majd (kormányzati vásárlás támogatás nélkül). Mind a négy kerék külön villanymotorral rendelkezik, amelyek együttes teljesítménye 600 lóerő. Ez a teljesítmény lehetővé teszi, hogy a kisteherautó 5 másodpercen belül 0–100 km/órás sebességre gyorsuljon és egyetlen feltöltés mellett 400 km távot legyen képes megtenni.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...