A Lordstown Endurance elektromos pick-up hamarosan beszáll a versenybe

In elektromos autók

A hosszú reklám kampányt követően az amerikai Lordstown Motors hivatalosan bemutatta Endurance kisteherautóját.

A munkára tervezett EV utastérnek szokásos kialakítása van, éles ellentétben a Tesla ék alakú Cybertruck-ével.

Az autó külsején inkább látszódik a jövőbe mutató tervezés. Látványos a teljesen zárt hűtőrács, amelyet a szellőzőnyílások és a keskeny LED világítás szegélyez. A pick-up oldalán egy vonal fut végig, amely a fényszóróktól az utas kabin végéig tart. Ezt a feszességet tükrözi egy hasonló vonal, amely az ajtók alján kezdődik és egészen az autó hátsó végéig folytatódik a karcsú LED-es hátsó lámpákat is magába foglalva.

A most bemutatott kisteherautó az első sorozatgyártás előtti prototípus, úgy tűnik, hogy a koronavírus járvány a Lordstown-t is késlelteti, mivel a közúti tesztek csak késő nyáron kezdődnek. Nem kérdés, hogy a mérnöki fejlesztések a tervezett 2020 végére nem fejeződnek be. Egészen biztos, hogy a korábban bejelentett 2021. januári piaci bevezetés dátuma későbbre tolódik.

Sajnos a gyártó keveset árult el a kisteherautóról „az előzetesen felmért igények szerint tervezték, ennek megfelelően olyan funkciókat kapott, mint a teljesen elektromos használat mellett lehetővé teszi az autót használó számára, hogy a terepre kivitt elektromos kéziszerszámokat az autóról is tudja üzemeltetni”. A Lordstown bejelentette, hogy 20 000 elektromos platósra már előre lefoglalt rendelést kapott.

A bemutató elég hűvösre sikeredett, a várt díszes ünneplés helyett. Az Endurance 52 500 dollárba kerül majd (kormányzati vásárlás támogatás nélkül). Mind a négy kerék külön villanymotorral rendelkezik, amelyek együttes teljesítménye 600 lóerő. Ez a teljesítmény lehetővé teszi, hogy a kisteherautó 5 másodpercen belül 0–100 km/órás sebességre gyorsuljon és egyetlen feltöltés mellett 400 km távot legyen képes megtenni.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége

Read More...

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...