Újabb probléma a Tesla-nál, most a Model S érintőképernyő hibáit vizsgálják

In elektromos autók, hír

Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Igazgatósága (NHTSA) vizsgálatot indított hozzávetőleg 63 000 Tesla Model S-be épített médiavezérlő egység lehetséges hibáit keresve.

Az NHTSA idáig 11 panaszt kapott, amelyek a médiavezérlő egység hibáira vonatkoztak a 2013-2015 között gyártott S modell autókban. A médiavezérlő egység Nvidia Tegra 3 processzort használ, integrált 8 GB-os eMMC NAND flash memóriaeszközzel. Ez az eszköz élettartama véges a program törlési ciklusok száma alapján. A Tesla médiavezérlő egysége nem működik megfelelően, amint az eMMC NAND flash eszköz elhasználódik.

A vezérlő eszköz meghibásodása valószínűleg a hosszabb ideig tartó használt közben jelentkezik. Például a sokáig tartó üzemelési idő alatt, hosszabb ideig nem használt érintőképernyőn megszűnik a cellák állapotának jelzése és a navigáció alkalmanként kikapcsol. Ha a médiavezérlő meghibásodik, az érintőképernyő által biztosított hang és vizuális funkciók kimaradását eredményezheti, beleértve az információs szórakoztató rendszereket, a navigációt és az internetes böngészést. A felsorolt hibák mellett, a hátrameneti kamera által biztosított kép sem jelenik meg. Az MCU meghibásodása a klímaberendezés alapértelmezett automatikus üzemmódjához is vezethet, miközben korlátozza az akkumulátor töltést és maximális töltöttséget jelezhet.

Az NHTSA-hoz benyújtott egyik panasz azt állítja, hogy amikor a médiavezérlő egység meghibásodott, a tulajdonos nem tudta megtisztítani a belülről párás ablakokat, mivel nem engedte a rendszer a klímaberendezést megváltoztatni. Egy másik panasz szerint tapasztalt hiba, hogy a Tesla Autopilot rendszerhez kapcsolódó biztonsági figyelmeztetések megszűntek.

Összesen 159 000 darab, 2012-2018 között gyártott S modell és 2016-2018 között készült X modell használja ezt a médiavezérlő egységet, de az X modellnél nem tapasztaltak hibákat, vizsgálatot nem indítottak ennél a típusnál.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége

Read More...

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...