Skoda Octavia G-TEC 500 km sűrített földgázzal

In bemutató

A Skoda bemutatta legújabb sűrített földgázos (CNG) autóját a 2020-as Octavia G-TEC modellben, amely csak gázzal működve 500 km távval büszkélkedhet a WLTP ciklusban.

Az új Octavia G-TEC technikailag egy hibrid autó, mivel egy 9 literes benzintartályt is használ szükség esetén. Az autóba beépítettek három CNG tartályt, amelyek összesen 17,33 kg földgázt tárolnak. A Skoda ősszel egész Európában megkezdi az új modell árusítását.

Az erő egy 1,5 literes TSI motorból származik, amely 130 lóerős teljesítményt nyújt és a WLTP ciklusban CNG üzemmódban 100 km-re 3,4–3,6 kg-ot fogyaszt, valamint 4,6 liter/100 km benzin üzemmódban.

Csak a benzin használatával a 9 literes tartályból az Octavia G-TEC újabb 190 km-t képes megtenni, összesen kb. 700 km a megtehető táv. A váltás a CNG és a benzin üzemmód között automatikusan megtörténik, anélkül, hogy a vezetőnek tennie kellene valamit.

Az Octavia G-TEC csak akkor kapcsol benzin használatra, amikor a motort a földgáz feltöltése után indítják, vagy amikor a külső hőmérséklet -10 Celsius fok alatt van. Benzinnel üzemel, amikor a gáztartályok annyira üresek, hogy a nyomás 11 bar alá csökken.

Használati szempontból, ha az Octavia G-TEC-et választja, akkor 455 liter csomagtartó marad meg, míg a Estate modell 495 liter kapacitást kínál, a CNG tartályok ellenére.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...