Skoda Octavia G-TEC 500 km sűrített földgázzal

In bemutató

A Skoda bemutatta legújabb sűrített földgázos (CNG) autóját a 2020-as Octavia G-TEC modellben, amely csak gázzal működve 500 km távval büszkélkedhet a WLTP ciklusban.

Az új Octavia G-TEC technikailag egy hibrid autó, mivel egy 9 literes benzintartályt is használ szükség esetén. Az autóba beépítettek három CNG tartályt, amelyek összesen 17,33 kg földgázt tárolnak. A Skoda ősszel egész Európában megkezdi az új modell árusítását.

Az erő egy 1,5 literes TSI motorból származik, amely 130 lóerős teljesítményt nyújt és a WLTP ciklusban CNG üzemmódban 100 km-re 3,4–3,6 kg-ot fogyaszt, valamint 4,6 liter/100 km benzin üzemmódban.

Csak a benzin használatával a 9 literes tartályból az Octavia G-TEC újabb 190 km-t képes megtenni, összesen kb. 700 km a megtehető táv. A váltás a CNG és a benzin üzemmód között automatikusan megtörténik, anélkül, hogy a vezetőnek tennie kellene valamit.

Az Octavia G-TEC csak akkor kapcsol benzin használatra, amikor a motort a földgáz feltöltése után indítják, vagy amikor a külső hőmérséklet -10 Celsius fok alatt van. Benzinnel üzemel, amikor a gáztartályok annyira üresek, hogy a nyomás 11 bar alá csökken.

Használati szempontból, ha az Octavia G-TEC-et választja, akkor 455 liter csomagtartó marad meg, míg a Estate modell 495 liter kapacitást kínál, a CNG tartályok ellenére.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége

Read More...

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...