Az Egyesült Királyságban kivárnak az EV vásárlók

In elektromos autók, hír, Téma

A benzin- és dízelüzemű autók közelgő csereprogramja megváltoztathatja az EV tulajdonosok számát.

A nemzeti háztartási töltőállomás telepítő, a Smart Home Charge országos felmérésének eredményei szerint egy ilyen rendszer bejelentése már nagyon közel lehet, mivel a kormány a nulla kibocsátású jövő felé tart.

Az brit autó tulajdonosok több mint 50 százaléka azt mondta, hogy nagyobb valószínűséggel tér át az EV használatra, ha a kormány bevezeti a csererendszert a használt benzines és dízel autókra.

A felmérésben a válaszadók 50,4% mondta, hogy határozott szándéka egy új EV vásárlás, ha régi autó csererendszert vezetnek be. Ugyanakkor mindössze 10 százalékuk állította, hogy egy ilyen program nem tudja rávenni őket EV vásárlására és 7,3 százalék nyilatkozott úgy, hogy hajlandó EV-t bérelni tartósan, de megvásárolni nem akarja.

“Felmérésünk kimutatta, hogy a legtöbb ember megérti, hogy a benzin- és dízelüzemű autók milyen módon befolyásolhatják negatívan környezetüket, különös tekintettel a levegő minőségére” – mondta Danny Morgan, a Smart Home Charge szóvivője. “Ez azt is mutatja, hogy sok ember hajlandó tenni a környezetvédelemért, beleértve az elektromos autóra váltást is.

“De bármilyen új vagy használt e-autó vásárlása jelentős beruházás, így az állami hozzájárulás egy csereprogram formájában ösztönzi az elektromos autók számának növekedését és nemcsak lendületet adna az Egyesült Királyság autóiparának, hanem nagy lépést jelent az országnak a 2050-re tervezett nettó nulla szén-dioxid-kibocsátási cél elérésében. ”

Ugyanez a felmérés megkérdezte az embereket a koronavírus lezáródásának hatásairól is.

A legtöbb (99,3%) azt mondta, hogy nem észlelt komolyabb változást, míg 88,3% szerint, kevesebb zajszennyezés tapasztalható és 98,3 százalék egyetértett abban, hogy az elektromos autók hozzájárulnak a zajszennyezés csökkentéséhez.

A levegőminőség kapcsán a felmérés résztvevőinek csaknem háromnegyede (72,5 százalék) azt mondta, hogy számukra a levegőminőség nagyon fontos, 97% szerint a bezárkózás pozitív hatással volt a levegő minőségére. További 68,4 százalék hibáztatja a benzin- és dízelgépjárműveket, amelyek negatívan befolyásolták a levegő minőségét.

A kutatás eredménye, hogy a bekövetkezett változások után 26 százalékuk állította, hogy kevesebbet használja autóját és 19,2 százalékuk mondta, hogy a rövid autóutak (pl. bolt, munkahely) helyett sétál vagy kerékpárt használ.

“A levegő minősége és a zajszennyezés mindig meglehetősen kényes kérdés, hogy megvitassák” – mondta Danny Morgan, a Smart Home Charge munkatársa. “Tudjuk, hogy kevesebb szennyezést akarunk, de még soha nem tapasztaltunk olyan képet, mint a karantén időszak alatt a városokban. Plusz a vezetés a mindennapi életünk része és nem mindig megfelelően alakítjuk a felhasználást.

“A lezárás pozitív eredménye, hogy sokkal kevesebb autó volt az utakon, és hosszú idő után először tapasztalták meg az emberek a csendesebb utcák előnyeit és az autók kipufogógázai által okozott kevesebb szennyezést.

“Nyilvánvaló, hogy az elektromos autók nem oldják meg a jelenlegi közlekedési dugók problémáját, de már nagyon pozitív, hogy az emberek hajlandók a teljesen elektromos autó használatát fontolóra venni, mert megváltoztak a prioritásaik. Fontosabbá vált a jobb levegőminőség és a kevesebb zaj amiben az EV sokat segíthet. ”

Forrás: insideevs

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...