Az Egyesült Királyságban kivárnak az EV vásárlók

In elektromos autók, hír, Téma

A benzin- és dízelüzemű autók közelgő csereprogramja megváltoztathatja az EV tulajdonosok számát.

A nemzeti háztartási töltőállomás telepítő, a Smart Home Charge országos felmérésének eredményei szerint egy ilyen rendszer bejelentése már nagyon közel lehet, mivel a kormány a nulla kibocsátású jövő felé tart.

Az brit autó tulajdonosok több mint 50 százaléka azt mondta, hogy nagyobb valószínűséggel tér át az EV használatra, ha a kormány bevezeti a csererendszert a használt benzines és dízel autókra.

A felmérésben a válaszadók 50,4% mondta, hogy határozott szándéka egy új EV vásárlás, ha régi autó csererendszert vezetnek be. Ugyanakkor mindössze 10 százalékuk állította, hogy egy ilyen program nem tudja rávenni őket EV vásárlására és 7,3 százalék nyilatkozott úgy, hogy hajlandó EV-t bérelni tartósan, de megvásárolni nem akarja.

“Felmérésünk kimutatta, hogy a legtöbb ember megérti, hogy a benzin- és dízelüzemű autók milyen módon befolyásolhatják negatívan környezetüket, különös tekintettel a levegő minőségére” – mondta Danny Morgan, a Smart Home Charge szóvivője. “Ez azt is mutatja, hogy sok ember hajlandó tenni a környezetvédelemért, beleértve az elektromos autóra váltást is.

“De bármilyen új vagy használt e-autó vásárlása jelentős beruházás, így az állami hozzájárulás egy csereprogram formájában ösztönzi az elektromos autók számának növekedését és nemcsak lendületet adna az Egyesült Királyság autóiparának, hanem nagy lépést jelent az országnak a 2050-re tervezett nettó nulla szén-dioxid-kibocsátási cél elérésében. ”

Ugyanez a felmérés megkérdezte az embereket a koronavírus lezáródásának hatásairól is.

A legtöbb (99,3%) azt mondta, hogy nem észlelt komolyabb változást, míg 88,3% szerint, kevesebb zajszennyezés tapasztalható és 98,3 százalék egyetértett abban, hogy az elektromos autók hozzájárulnak a zajszennyezés csökkentéséhez.

A levegőminőség kapcsán a felmérés résztvevőinek csaknem háromnegyede (72,5 százalék) azt mondta, hogy számukra a levegőminőség nagyon fontos, 97% szerint a bezárkózás pozitív hatással volt a levegő minőségére. További 68,4 százalék hibáztatja a benzin- és dízelgépjárműveket, amelyek negatívan befolyásolták a levegő minőségét.

A kutatás eredménye, hogy a bekövetkezett változások után 26 százalékuk állította, hogy kevesebbet használja autóját és 19,2 százalékuk mondta, hogy a rövid autóutak (pl. bolt, munkahely) helyett sétál vagy kerékpárt használ.

“A levegő minősége és a zajszennyezés mindig meglehetősen kényes kérdés, hogy megvitassák” – mondta Danny Morgan, a Smart Home Charge munkatársa. “Tudjuk, hogy kevesebb szennyezést akarunk, de még soha nem tapasztaltunk olyan képet, mint a karantén időszak alatt a városokban. Plusz a vezetés a mindennapi életünk része és nem mindig megfelelően alakítjuk a felhasználást.

“A lezárás pozitív eredménye, hogy sokkal kevesebb autó volt az utakon, és hosszú idő után először tapasztalták meg az emberek a csendesebb utcák előnyeit és az autók kipufogógázai által okozott kevesebb szennyezést.

“Nyilvánvaló, hogy az elektromos autók nem oldják meg a jelenlegi közlekedési dugók problémáját, de már nagyon pozitív, hogy az emberek hajlandók a teljesen elektromos autó használatát fontolóra venni, mert megváltoztak a prioritásaik. Fontosabbá vált a jobb levegőminőség és a kevesebb zaj amiben az EV sokat segíthet. ”

Forrás: insideevs

You may also read!

Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége

Read More...

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...