A Skoda Superb, a Karoq és a Kodiaq új infotainment technikát kap

In hír

A Skoda legújabb információs és szórakoztató technológiáját a magasabb szintű modellek a 2021-es modellév elejétől kapják. A rendszerek a VW Csoport harmadik generációs információs és szórakoztató mátrixán alapulnak, sokkal több egyedi járműbeállítást tesz lehetővé, mint korábban.

Az legfontosabb újdonságok között szerepel Laura a digitális hangsegéd, az internetes rádió és a vezeték nélküli SmartLink tech, az online személyre szabás.

Régebbi USB-A portok helyett modern USB-C csatlakozókat is kapnak az autók, belső a visszapillantó tükör burkolatában található USB-C nyílás opcionális kiegészítő.

A beépített SIM-kártyanak köszönhetően az összes Skoda infotaiment rendszernek (kivéve a belépő szintű 6,5 colos érintőképernyővel szerelt modellek) állandó internetkapcsolatot kell biztosítania. Laura digitális asszisztens 15 nyelvet ért meg és képes „folyékonyan beszélt mondatokat feldolgozni cseh, angol, német, francia, olasz és spanyol nyelven”.

Az alkalmazások híreket és időjárási jelentéseket közölnek, akik a Columbus navigációját választják, a 8 colos kijelző helyett 9,2 colos képernyőt kapnak. Ezenkívül az úticél közvetlenül átvihető a Skoda Connect alkalmazásból a sat-nav rendszerbe.

Az online testreszabási opcióval átviheti a Skoda Connect beállításait különböző Skoda modellekre, például egy új autó vásárlásnál nem kell újrakezdi az összes beállítást. Legfeljebb 14 tulajdonosprofil és egy vendégprofil lehet autónként, a virtuális pilótafülke elrendezését, segítségnyújtási rendszereit, klímaberendezését és világítási beállításait a megszokott módon használhatja.

A Scala és a Kamiq modelleknél kibővített információs és szórakoztató funkciók lesznek, valamint a tetőbe épített opcionális USB-C port a visszapillantó tükör mellett.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége

Read More...

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...