A Skoda Superb, a Karoq és a Kodiaq új infotainment technikát kap

In hír

A Skoda legújabb információs és szórakoztató technológiáját a magasabb szintű modellek a 2021-es modellév elejétől kapják. A rendszerek a VW Csoport harmadik generációs információs és szórakoztató mátrixán alapulnak, sokkal több egyedi járműbeállítást tesz lehetővé, mint korábban.

Az legfontosabb újdonságok között szerepel Laura a digitális hangsegéd, az internetes rádió és a vezeték nélküli SmartLink tech, az online személyre szabás.

Régebbi USB-A portok helyett modern USB-C csatlakozókat is kapnak az autók, belső a visszapillantó tükör burkolatában található USB-C nyílás opcionális kiegészítő.

A beépített SIM-kártyanak köszönhetően az összes Skoda infotaiment rendszernek (kivéve a belépő szintű 6,5 colos érintőképernyővel szerelt modellek) állandó internetkapcsolatot kell biztosítania. Laura digitális asszisztens 15 nyelvet ért meg és képes „folyékonyan beszélt mondatokat feldolgozni cseh, angol, német, francia, olasz és spanyol nyelven”.

Az alkalmazások híreket és időjárási jelentéseket közölnek, akik a Columbus navigációját választják, a 8 colos kijelző helyett 9,2 colos képernyőt kapnak. Ezenkívül az úticél közvetlenül átvihető a Skoda Connect alkalmazásból a sat-nav rendszerbe.

Az online testreszabási opcióval átviheti a Skoda Connect beállításait különböző Skoda modellekre, például egy új autó vásárlásnál nem kell újrakezdi az összes beállítást. Legfeljebb 14 tulajdonosprofil és egy vendégprofil lehet autónként, a virtuális pilótafülke elrendezését, segítségnyújtási rendszereit, klímaberendezését és világítási beállításait a megszokott módon használhatja.

A Scala és a Kamiq modelleknél kibővített információs és szórakoztató funkciók lesznek, valamint a tetőbe épített opcionális USB-C port a visszapillantó tükör mellett.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...