Több mint 8500 autót hív vissza a Volvo Magyarországon

In hír

A közel 2,2 millió autót érintő felülvizsgálatot a biztonsági övek miatt rendelték el.

Szerdán jelentette be a Volvo autógyártó, hogy összesen 2,183 millió – 2006 és 2019 között gyártott – autójukat kell márkaszervizbe vinni az első üléseknél található biztonsági övek problémája miatt. A gond az övekhez csatlakoztatott kábelnél jelentkezhet, ami bizonyos körülmények között idővel elgyengül, így csökken az övszerkezet rögzítő funkciója.

A visszahívás miatt megkerestük a hazai importőrt, aki elmondta, hogy előző modellcsaládhoz tartozó, 2006 és 2019 között gyártott S60, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, XC60, V70, XC70, S80 modellek érintettek.

Magyarországon ez 8752 autót jelent. Hozzátették, hogy az ügyfeleket a Belügyminisztérium adatbázisa alapján értesítik. A pontos alkatrészcsere-procedúra leírását még nem ismerik arról a központ ad majd tájékoztatást.

A cég korábban közölte nem tudnak olyan esetről, amikor a problémás alkatrész hibájából valaki megsérült volna.

Volvo S60 2019

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...