Ezek a magyarok kedvenc autómárkái

In hír

A népszerű márkák

Magyarországon közel negyedével kevesebb új autót helyzetek forgalomba júniusban, mint egy évvel korábban, vagyis továbbra is kijelenthető, hogy a koronavírus-járvány keményen érezteti hatását a hazai autópiacon. De melyek voltak azok a márkák, amelyek ebben a kiemelten nehéz időszakban is népszerűek maradtak a vásárlók körében?

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) beszámolója szerint az új személygépjárművek forgalomba helyezése 25 százalékkal, 55 673-ra esett vissza az első fél évben az előző év azonos időszakához képest.

Júniusban 10 355 új személygépkocsit helyeztek forgalomba magyarországon, 23 százalékkal kevesebbet, mint tavaly júniusban. a kishaszonjárművek száma 1805 volt, 19 százalékkal esett vissza júniusban.

Magyarország esetében az óvatosság, a gyárak bezárása és az emberek távolságtartása április és május hónapban mintegy 50 százalékos visszaesést eredményezett. Az MGE ugyanakkor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a második fél év a visszaesést valamelyest kompenzálni tudja. Éppen ezért nem módosítottak korábbi előrejelzésükön: az idei évre változatlanul 118 ezer új személyautó forgalomba helyezésével és 22 ezer kishaszonjárművel számolnak.

A mostani, kiemelten nehéz időszakban a legtöbb autót a Suzuki adta el júniusban, szám szerint 1337 darabot, a márka piaci részesedése ezzel 12,9 százalék volt. A lista második helyén a Toyota állt 953 darab eladott új személyautóval és 9,2 százalékot meghaladó piaci részesedéssel, őket követte a Ford, a Volkswagen és a Dacia.

A Carinfo adatai szerint júniusban 1805 darab új kishaszongépjárművet helyeztek forgalomba, amely 19 százalékos csökkenést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A kishaszongépjármű márkák közül a legtöbbet, 560 darabot a Fordból adták el a magyar autópiacon, a márka piaci részesedése közel 31 százalék volt. A lista második helyén a Fiat következett 243 eladott járművel, míg a harmadik helyet az Opel szerezte meg 150 darabos értékesítéssel júniusban.

Forrás: portfolio.hu

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...