A dízel Kia Ceed-ek mild hybrid rendszert kapnak

Kia Ceed-ek mild hybrid

A KIA a Ceed legtöbb változatához kínálja a 136 lóerős dizel hajtást egy 48 V-os mild hibrid rendszerrel. A generátor és villanymotor ként is funkcionáló egység nem tesz hozzá az autó teljesítményéhez, csak csökkenti a károsanyag kibocsájtást.

Kia Ceed-ek mild hybrid

Az EcoDynamics+ Ceed modellek ötajtós és kombi változatai, valamint az XCeed is a Kia szlovákiai, zsolnai üzemében készülnek. A mostantól számos európai piacon megjelenő új, Hybrid 48V modellváltozatokat továbbra is a Kia 7 éves/150 000 kilométeres garanciájával értékesítik.

Újdonság még az elektromos tengelykapcsoló (clutch-by-wire) is, vagyis az iMT, ami kizárólag az EcoDynamics+ Hybrid 48 V hajtásláncú modellekhez érhető el.

A hagyományos mechanikus tengelykapcsoló helyett az iMT-ben egy teljesen elektromos rendszer működik, így az erőátvitel működése a korábbinál sokkal pontosabban igazítható a Hybrid 48V-os hajtásláncok igényeihez. A belsőégésű motor jóval korábban leáll, mint ahogy azt a Kia hagyományos startstop rendszereiben megszokhattuk, majd a villanymotorként is működtethető, 48V-os generátor indítja azt újra hangtalanul és gyorsan. A rendszer alapbeállításának tekinthető Eco üzemmódban a motor menet közben is leállhat (125 km/h- ig), és csak akkor indul újra zökkenőmentesen, ha a vezető a gázra lép, vagy kinyomja a kuplungpedált. A rendszer működésének hatására javul az üzemanyag-hatékonyság és csökken a CO2-kibocsátás (valós vezetési körülmények között).

Kia Ceed-ek mild hybrid

A váltó akkor is a korábban kapcsolt sebességfokozatban marad, amikor a belsőégésű motor leáll, és a dízel csak akkor indul újra, ha a vezető vagy a fékre, vagy a gázra lép. A motor azonban üres fokozatban indul újra, amint a vezető kinyomja a kuplungot a váltáshoz, illetve akkor is, ha az autó sebessége túl alacsony a korábban kiválasztott sebességfokozathoz.

Verified by MonsterInsights