Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

In elektromos autók, hír

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket.

Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így tervezték és a SEAT sport részlege, a Cupra úgy döntött, hogy felfedi a Cupra el-Born-t, a VW ID.3-nak megfelelő sport verziót. A hivatalos döntés szerint a médiában csak korlátozott információk és a hivatalos képek közölhetők, amelyek apró részleteket engednek láttatni.

Az autóhoz visszatérve a SEAT el-Born a spanyol gyártó kissé átalakított sportos Volkswagen ID.3-ja. Eredetileg a Cupra volt a SEAT legerősebb sport modelljeinek megnevezése, de a közelmúltban önálló sport márkává vált.

Mit tudunk a Cupra el-Bornról? Nem igazán sokat. Hatótávolsága 500 km, egy 77 kWh-os akkumulátor működteti és a gyorsulás megadása sem a megszokott, 50 km/órára 2,9 másodperc – ennyit tudunk egyelőre hivatalosan.

A Cupra el-Born sportos első és hátsó lökhárítókat, valamint egyedi réz színű betéteket és ugyanilyen színnel ellátott felniket adott a járműnek. Ezek a réz díszítőelemek az utastérben is megjelennek, az el-Born Cupra verziója sportosabb kialakítású ülésekkel és lapos aljú kormánykerékkel ragadja meg a tekintetett. Nem találunk sehol sem SEAT logót, mindegyik helyén a Cupra embléma van.

A jármű várhatóan 2021-ben mutatkozik be a közönségnek és Németországban fogják gyártani az ID.3 mellett. A Cupra-ról várhatóan további képeket és információkat adnak a közeljövőben.

Forrás: insideevs

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...