A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

In elektromos autók, hír

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban, Franciaországban, Spanyolországban és Portugáliában.

A kaliforniai székhelyű, kínai támogatással működő társaság a közelmúltban olyan cikkekben volt olvasható, hogy nem teljesítenek jól. A Jalopnik hírportál arról számolt be, hogy fontolóra veszi a cég a csődbejelentést. Mielőtt a bezárás következett volna a támogató Wanxiang Group úgy döntött, hogy újabb forrást szabadít fel és több támogatást ad a gyártásra.

 

A The Verge online magazin újabb beszámolója szerint a Karma Automotive 5 és 10 millió dollár közötti fizetési védelmet kapott, miután az elmúlt évben többször kölcsönt adott és legutóbb áprilisban is hitelt biztosítottak a covid-19 miatt.

A Karma Automotive egy olyan autógyártó, amely a Fisker utódjaként jött létre, az eredeti cég 2013-ban csődbe ment.  A hatótávnövelt Karma Revero-t egy 2,0 literes négyhengeres 403 lóerős turbómotor hajtja és 80 egy kilométeres hatótávot biztosító a villanymotor is helyet kapott.

A Karma már bemutatta a 2020-as frissített Revero GT-t, amely egy átdolgozott kivitel és új hibrid-elektromos hajtóművel működik, 528 lóerő teljesítménnyel és 128 kilométeres hatótávval.

 

“Jelenleg számos lehetséges kereskedelmi partnerrel beszélünk, Németországban, valamint Svájcban és Ausztriában, akik képesek megfelelni a változó fogyasztói elvárásoknak, ehhez kínál a Karma egyedi desing-t és technológiát” – mondta Rogier Kroymans, a Karma európai értékesítési és hálózatfejlesztési alelnöke.

A társaság szerint az első modell, amelyet Németországban, Ausztriában és Svájcban kínálnak, az eredeti Revero lesz, nem a 2020-as Revero GT, egyelőre korlátozott számban kínálják, mielőtt 2021-ben bevezetik legújabb modelljeiket.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...