A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

In elektromos autók, hír

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban, Franciaországban, Spanyolországban és Portugáliában.

A kaliforniai székhelyű, kínai támogatással működő társaság a közelmúltban olyan cikkekben volt olvasható, hogy nem teljesítenek jól. A Jalopnik hírportál arról számolt be, hogy fontolóra veszi a cég a csődbejelentést. Mielőtt a bezárás következett volna a támogató Wanxiang Group úgy döntött, hogy újabb forrást szabadít fel és több támogatást ad a gyártásra.

 

A The Verge online magazin újabb beszámolója szerint a Karma Automotive 5 és 10 millió dollár közötti fizetési védelmet kapott, miután az elmúlt évben többször kölcsönt adott és legutóbb áprilisban is hitelt biztosítottak a covid-19 miatt.

A Karma Automotive egy olyan autógyártó, amely a Fisker utódjaként jött létre, az eredeti cég 2013-ban csődbe ment.  A hatótávnövelt Karma Revero-t egy 2,0 literes négyhengeres 403 lóerős turbómotor hajtja és 80 egy kilométeres hatótávot biztosító a villanymotor is helyet kapott.

A Karma már bemutatta a 2020-as frissített Revero GT-t, amely egy átdolgozott kivitel és új hibrid-elektromos hajtóművel működik, 528 lóerő teljesítménnyel és 128 kilométeres hatótávval.

 

“Jelenleg számos lehetséges kereskedelmi partnerrel beszélünk, Németországban, valamint Svájcban és Ausztriában, akik képesek megfelelni a változó fogyasztói elvárásoknak, ehhez kínál a Karma egyedi desing-t és technológiát” – mondta Rogier Kroymans, a Karma európai értékesítési és hálózatfejlesztési alelnöke.

A társaság szerint az első modell, amelyet Németországban, Ausztriában és Svájcban kínálnak, az eredeti Revero lesz, nem a 2020-as Revero GT, egyelőre korlátozott számban kínálják, mielőtt 2021-ben bevezetik legújabb modelljeiket.

Forrás: Carscoops

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...