Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

In bemutató

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége van a piacnak egy hatchback és terepjáró keresztezéséből megalkotott autóra. A városi terepjárók iránti keresletben nem mutatkozik semmilyen csökkenés. A Toyota Corolla Cross, a japán márka leghíresebb ferdehátújának terepjáró változata, amely csak néhány hónappal a Toyota Yaris Cross után érkezik.

A Corolla Cross-t eddig csak Thaiföldön mutatták be, de a Toyota új globális gyártási tervei (TGNA-C) szerint hamarosan más kontinensekre is elviszik. Hibrid és benzines hajtással is forgalmazzák. Méretei: 4460 mm hosszú, 1825 mm széles és 1620 mm magas, 2640 mm tengelytávval.

A Thaiföldön eladott, alapszintű modellek 1,8 literes benzinmotorral vannak szerelve, amelyek 140 lóerőt és 175 Nm nyomatékot biztosítanak. Ez a motor az első kerekeket egy CVT váltón keresztül hajtja meg. Az igazi Toyota hibrid verzióban is kapható, egy 1,8 literes 98 lóerős és 142 Nm teljesítményű benzineshez egy villanymotort adtak, amely további 72 lóerőt és 163 Nm nyomatékot eredményez. Ehhez a hibrid kombinációhoz párosul egy elektromos CVT. A Corolla Cross MacPherson első felfüggesztéssel, négy tárcsafékekkel, 17 vagy 18 colos kerekekkel kapható.

A crossover megjelenése nem olyan, mint a megszokott Corolla, inkább egy új kis RAV4-re hasonlít. Előre terveztek egy kiemelkedő fekete hűtőrácsot és egy élesen húzott fényszórót amely LED nappali menetjelző lámpát is tartalmaz. A Cross fekete lökhárítókat, oldalsó betéteket és kerékíveket kapott, kiegészítve egy pár fekete tetősínnel.

 

Míg a külső megjelenés egyedi, a belső tér nagyon jól felismerhető a Corolla ferdehátúból. Van egy nagy érintőképernyő, amely kiemelkedik a műszerfalból, egy digitális mérőóra csoport és ugyanazok a szellőzőnyílások, semmi cicoma, minden a helyén.

Az új Corolla Cross értékesítése ebben a hónapban indul Thaiföldön. A közeljövőben más piacokon is kapható lesz, de a Toyota még nem közölt konkrét részleteket.

Forrás: carscoops

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...