Skoda Slavia roadster koncepcióautó

In Concept

Egy kétüléses roadstert terveztek a cseh autógyártó gyakornokai házi feladatként.

Régi hagyomány a cseh márkánál, hogy minden évben felkérik a Mladá Boleslav-i akadémia kiválasztott tanulóit, tervezzenek meg és készítsenek el egy prototípust valamelyik jelenlegi modelljük alapjaira. A hetedik koncepcióautót, amelyet a hallgatók fejlesztettek, a Skoda Scalaból alakították ki, és a Slavia nevet kapta.

A modell elnevezése 1895-re utal, amikor Vaclav Laurin és Vaclav Klement kerékpárok gyártásába fogott Slavia márkanév alatt. Három évvel később napvilágot látott a Laurin & Klement által gyártott első motorkerékpár is, 1905-ben pedig a cseh mérnökök megépítették az első autót a Skoda történetében. A Slavia a kezdetekre emlékeztet a cég létrejöttének 125. évfordulóján.

(c) Skoda

A koncepcióautó bemutatóját eredetileg júniusban tartották volna, ám a koronavírus-járvány miatt későbbre halasztották, és most is csak a neten megmutatott vázlatokat láthatja a nagyközönség.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...