Skoda Slavia roadster koncepcióautó

In Concept

Egy kétüléses roadstert terveztek a cseh autógyártó gyakornokai házi feladatként.

Régi hagyomány a cseh márkánál, hogy minden évben felkérik a Mladá Boleslav-i akadémia kiválasztott tanulóit, tervezzenek meg és készítsenek el egy prototípust valamelyik jelenlegi modelljük alapjaira. A hetedik koncepcióautót, amelyet a hallgatók fejlesztettek, a Skoda Scalaból alakították ki, és a Slavia nevet kapta.

A modell elnevezése 1895-re utal, amikor Vaclav Laurin és Vaclav Klement kerékpárok gyártásába fogott Slavia márkanév alatt. Három évvel később napvilágot látott a Laurin & Klement által gyártott első motorkerékpár is, 1905-ben pedig a cseh mérnökök megépítették az első autót a Skoda történetében. A Slavia a kezdetekre emlékeztet a cég létrejöttének 125. évfordulóján.

(c) Skoda

A koncepcióautó bemutatóját eredetileg júniusban tartották volna, ám a koronavírus-járvány miatt későbbre halasztották, és most is csak a neten megmutatott vázlatokat láthatja a nagyközönség.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights