1993-as NSX Type R a Honda rajongók álma, de 285 ezer dollárba kerül

A Honda NSX megváltoztatta a szuperautók fogalmát, amikor elindították a sorozatgyártását. Ez az 1993-as NSX Type R lehet az egyik legjobb a világon.

A standard NSX is már egy komoly darab volt, de a Honda úgy gondolta, hogy az autót tovább kellene fejleszteni, hogy vonzóbb legyen azoknak, akik még keményebb vezetési élményt szeretnének, ezért a vállalat új, erősebb változat fejlesztését tervezte a japán piac számára.

Az NSX R modell elkészítése során a Honda elsősorban a súlycsökkentésre összpontosított és eltávolította a feleslegesnek tartott alkatrészeket, például a zajszigetelő anyagokat, a kartervédőt, a szervokormányt, a sztereó rádiórendszert, a pótkereket, a légkondicionálót és a felesleges elektromos berendezéseket. A Honda egy kisebb akkumulátort és egy vékonyabb üveget is készített a hátsó ablakhoz. Az autó Recaro szén-kevlar sportülésekkel lett felszerelve. Mindent összevetve, a Honda 120 kg-ot lefogyasztott a kocsiról.

Az autó alumínium karosszéria tartóelemekkel rendelkezik az akkumulátor tálca alatt és a hűtő előtt. Felfüggesztésen is változtatásokat végeztek, például az erősített perselyek, lengőkarok, a Showa által készített merevebb csappantyúk és a keményebb rugók kerültek az autóba. A külső átalakítással nem kellett sokat bajlódniuk, mert tökéletes volt a kezdetektől, de azért kapott ultrakönnyű Enkei alukerekeket, új légbeömlőket és természetesen R jelzéseket.

Ez a tökéletes példány most eladó, amelyet a Miami Speedart Motorsports 285 000 dollárért kínál. Az NSX 1992 decemberben gördült ki a gyárból. Az első tulajdonos 1993 januárban vette át az autót és 2000-ig tartotta, ezután egy ausztrál vásárlónak adták el. Érdekes módon az autó soha nem hagyta el Japánt, végig ott maradt, amíg 2016-ban újra meg nem vásárolták és Malajziába exportálták.

2018-ban az autót újra eladták, ezúttal az Egyesült Királyságba szállították, utoljára a Speedart Motorsports tulajdonába került és az Egyesült Államokba költöztették. A szupersportkocsiba 49 616 km-t tettek, de képeket elnézve kiváló állapotban van.

Forrás: Carscoops

Verified by MonsterInsights