A BMW nem titkolózik tovább, bemutatja az iX3-at

In elektromos autók

Ez a BMW első X modellje, amelyet elektromos autóként mutatnak be és a hagyományos belsőégésű motorral szerelt autó karosszériájába épül.

Érdekes, hogy a BMW teljesen elektromos változata nem a kedvelt a 3-as és nem is a zászlóshajó 7-es sorozat, amelynek értelme lenne és a német márka presztízsét növelné. Ez a megtiszteltetés az X3-nak jutott, amelyet hamarosan iX3-ként kezdenek gyártani és forgalmazni. Az első hűtőrácson, a jelvényen és néhány kék kiegészítőn kívül nehéz lesz megmondani, hogy melyik az EV.

Az iX3 legnagyobb különbsége az hagyományos X3-hoz képest az a súly. Az iX3 2185 kg, míg az X3 M40d, amelyik az egyik legnehezebb X3, 2020 kg. Figyelembe véve, hogy mekkora egy 400 V-os, 80 kWh-os akkumulátor, a tömeg ilyen kicsi növekedésére a BMW nagyon büszke lehet.

A többi méret nagyon hasonló a szokásos X3-hoz. Az EV 4,73 m hosszú, 1,89 m széles, 1,67 m magas és tengelytávja 2,86 m.

Az akkumulátorcsomag által kínált 80 kWh-ból az iX3 74 kWh-t képes felhasználni. Ez lehetővé teszi 460 km hatótávot a WLTP ciklus alatt. A BMW szerint 150 kW-os gyors töltővel nulláról 34 perc alatt 80%-ra töltheti.

Az iX3-nak egyetlen villanymotorja van a hátsó tengelyen. A 210 kW (282 lóerő) és a 400 Nm nyomaték kitűnően mozgatja a SUV-ot, a maximális sebességet elektronikusan 180 km/órára korlátozzák, a gyorsulása álló helyzetből 100 km/órára 6,8 másodperc. Az X3 3.0i 6,4 másodperc alatt teszi ugyanezt.

Az új elektromos terepjárót a kínai Shenyang üzemben gyártják, amely a BMW és a Brilliance közös vállalkozása. A gyártás várhatóan 2020-ban elkezdődik, de a BMW nem közölte a pontos dátumot. Az iX3 lesz az első Kínában gyártott BMW, amelyet más piacokra exportálnak.

Úgy tűnik nem biztos, hogy kizárólag Shenyangban történik a gyártás. A BMW az eDrive alkatrészek gyártását tervezi Németországban, Dingolfingben és Spartanburgban is. Az iX3 talán ezekben az üzemekben is gyártható lesz.

Forrás: insideevs

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...