BMW iX3 vs. Audi e-tron vs. Mercedes EQC: a prémium német elektromos SUV-ok gyors összehasonlítása

In elektromos autók
elektromos autó összehasonlítás

A BMW nemrég mutatta be a iX3-as crossover-t, most már három teljesen elektromos prémium kompakt terepjárókkal rendelkezünk München, Stuttgart és Ingolstadt jóvoltából.

Persze vannak még lehetőség a kínálatban, például a Tesla Model Y (határesetként) vagy a Jaguar I-PACE. De most úgy éreztük, hogy úgy helyes az iX3-at győztesnek vagy vesztesnek nevezni ha közvetlenül a német riválisaihoz az Audi-hoz és a Mercedes-hez hasonlítjuk.

Mindhárom modell méretben hasonló, de valójában különböznek egymástól a teljesítményt, a modellek számát és a hatótávot tekintve, valamint a Mercedes és az e-tron árát is összevethetjük.

BMW iX3 (ár, nincs adat)

Az első és legfontosabb dolog: a BMW nem forgalmazza az iX3-at Észak-Amerikában, ami valódi szégyen, mert az e-tron vagy az EQC nagyon egyszerűen megvásárolható az Egyesült Államokban.

Mi tűnik fel elsőként az iX3-on? Nagyjából semmi, szinte úgy néz ki, mint egy szokásos X3. A három EV közül a BMW-n látszik legkevésbé, hogy elektromos jármű. Az Audi e-tron vitathatatlanul pontosan az ellentétes kategóriába tartozik.

A BMW meghajtása egy 80 kWh-os akkumulátorból és egy 282 lóerős és 400 Nm nyomatékú villanymotorból áll. Kizárólag a hátsó kereket hajtja és álló helyzetből 6,8 másodpercen belül eléri a 100 km/órát. Észrevehetően lassabb, mint a versenytársai. Viszont teljes töltéssel 460 km (WLTP) távolságot ér el, ami jobb, mint az EQC vagy az e-tron.

Ami a töltést illeti, az iX3-at csak 34 percig kell csatlakoztatva tartani, hogy nulláról a 80% közötti töltöttségi értékre lépjen, ha 150 kW-os gyors töltőt használ.

Audi e-tron (74 800 USD)

Az Audi e-tron felépítése sokkal változatosabb, mint bármelyik versenytársa. Csak ennek a SUV-nak van Sportback verziója, valamint a teljesítményben is az Audi kínál több változatot (e-tron 50, e-tron 55, e-tron S).

Az Egyesült Államokban a vételára 74 800 dollártól indul, amely az 55-ös változatot jelenti (jelenleg ez az egyetlen elérhető modell). Az erő kettő villanymotorból és egy 95 kWh akkumulátorcsomagból származik, kombinált teljesítménye 402 lóerő. Sík terepen 5,5 másodpercen belül képes elérni a 100 km/órát, ami lényeges jobb, mint a kevésbé erős BMW iX3, de lassabb, mint az ugyanolyan teljesítményű Mercedes EQC.

A belépő szintű e-tron 50 modell 308 lóerővel 7 mp alatt éri a 100-at, nagyjából megegyezik a BMW-vel, amíg az e-tron S-nek mindössze 4,5 másodpercre van szüksége a sprinthez, köszönhetően a 496 lóerős villanymotoroknak.

Ami a hatótávot illeti, a WLTP szabványok szerint e-tron 400 km megtételére képes, bár az EPA becsült hatótávolsága mindössze 328 km. Egy 150 kW-os gyorstöltővel nagyjából 30 perc alatt 80%-ra tölthető az e-tron.

 

Mercedes EQC (67 900 USD)

A Mercedes jelenleg csak az EQC 400 kivitelben kapható az USA-ban, 67 900 dolláros induló MSRP-vel. Valójában ez egy egész jó ár, figyelembe véve, hogy olcsóbb, gyorsabb és nagyobb hatótávval rendelkezik, mint az e-tron 55.

Az energia két villamos motorból és egy 80 kWh-os akkumulátorcsomagból származik, kombinált teljesítménye 402 lóerő és 0-100 km/órára 4,8 másodperc alatt gyorsul. Az EPA-becsült távolsága 354 km és a 80% -os töltöttséget érhet el kb. 40 perc alatt egy 110 kW-os gyors töltőből.

Úgy tűnik, hogy a Mercedes jobb értéket kínál, mint a hasonló specifikációkkal rendelkező Audi, míg a BMW iX3 valahogyan nem illeszkedik a kategóriájába.

Ha figyelembe veszi a külsőt, a menetteljesítményt és az elektromos tartományokat, melyik elektromos SUV-ra költené a pénzét?

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...