Hatalmas dél-koreai beruházás érkezik országunkba főleg akkumulátor gyártók részéről

In hír
dél-koreai beruházás

Több száz milliónyi beruházás érkezik Magyarországra a következő hónapokban Dél-Koreából, nyilatkozta Szíjjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Szöulban tett látogatása során az MTI-nek. Ennek fő oka, hogy a legnagyobb dél-koreai akkumulátor gyártó vállalatok gyáraikat Magyarországra hozzák.

“Ezek a koreai vállalatok kifejezetten elégedettek a magyarországi körülményekkel, kifejezetten nagyra becsülik a politikai stabilitást, a magyar emberek munkaszeretetét, hozzáértését és szorgalmát, és kifejezetten nagyra becsülik Európa legalacsonyabb adóit, köztük Európa legalacsonyabb társasági adóját” – jelentette ki a miniszter.

Továbbá több dél-koreai cég, melyek az elektromos autóiparban érdekeltek, újabb beruházásokat eszközölnek országunkban több száz millió euró értékben csak ebben az évben.

“Ezáltal hazánk nemcsak a hagyományos időszakban, hanem az új, elektromos autókra alapuló időszakban is elmondhatja azt, hogy az európai autóipar zászlóshajója lesz” – szögezte le Szijjártó Péter.

Tudomásunk szerint a beruházások az országban egyenletesen fognak eloszlani, több országrész is profitál majd belőlük.

forrás:MTI

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...