A BMW az emissziós előírások miatt teljesen elektromos 5-öst és X1-est készül bemutatni

In hír
elektromos 5-öst és X1

A BMW az 5-ös és az X1-es modellek teljesen elektromos verzióját fogja bemutatni a hétfőn bemutatott elsöprő termékfejlesztés szerint, amellyel az autógyártó az alacsonyabb károsanyag kibocsátást célozza az utakon és a gyártás alatt.

„10 éven belül a célunk több, mint hét millió elektromos BMW az utakon – ezek közül nagyjából a két harmada teljesen elektromos hajtással” – nyilatkozta a vállalat hétfőn.

Az autógyártó 2018 decembere óta forszírozza az elektromos modellek gyártását, mióta az európai törvényalkotók a személygépkocsik széndioxid kibocsátását 2030-ra 37,5 százalékkal követelik csökkenteni 2021-hez képest. Ez a 2007 és 2021 közötti 40 százalékos csökkentés után következik.

A következő évvel kezdve a BMW Group öt teljesen elektromos modellt fog kínálni: a BMW i3-at, a Mini Cooper SE-t, a BMW iX3-at, a BMW iNext-et és a BMW i4-et.

Összességében 2023-ra a BMW-nek 25 elektromos modellje lesz forgalomban, amelynek nagyjából a fele lesz teljesen elektromos.

A BMW vezetője, Oliver Zipse elzárkózott attól, hogy meghatározza az elektromos 5-ös vagy X1 bemutatásának dátumát. Mindkét modell a jövőben elérhető lesz teljesen elektromos, plug-in hibrid, dízel és benzines változatban 48 voltos technológiával.

Az autógyártó azt is mondta, hogy a termelés és a telephelyek szén-dioxid-kibocsátása járművenként 80% -kal csökken.

 

Forrás: autonews.com

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...