Örülünk a célbaérkezésnek! – Salgó Rally

Salgó Rally

Beszélgetés Dudás Gergő Raliversenyzővel a 2020-as Salgó Rali után.

STEELVENT Salgó Rally 2020
Dudás Gergő – Tóth Zsolt
2020.07.18-19.
Rodeo Speed Car Kft.

Bátonyterenye – Mátraalmás körgyorson kategória negyedik időt mentetek. Ez nem kis teljesítmény. Ennyire élveztétek ezt a gyorsot?

Mind a három körben nagyon élveztük, sajnos ebben a negyedik időben is sok bent ragadt. A második körben megkaptuk magunk elé Kovács Antit, és pár kanyar múlva utol is értük és hét kilométert autóztuk mögötte. Itt sok időt elvesztettünk. Szomorúak voltunk emiatt, aztán a következő gyorson defektet is szedtünk össze, így el is ment a versenyünk. Az bántott kicsit, hogy nem tudtuk kiautózni azt, amit akartunk azon a hosszú gyorson.

Salgó Rally

A Salgótarján – Kazári gyorson mindkétszer azonos helyet értél el a kategóriátokban. Ennyire jó volt az itineretek?

Mi csak a hosszú gyorsra állítottuk az autót, mondhatnám azt, hogy a másik kettő gyorssal nem is foglalkoztunk annyira a beállítások terén.

Salgó Rally

Bátonyterenye – Mátraalmáson immár harmadjára mentetek le és a rallylive pont hun nyilatkoztad:  „Ez az első normális, amit le tudtunk jönni. Nagyon élveztük.”Miért is volt ez az első?

– Sajnos azon is kaptunk egy lassú defektet, kettétört a felni is még az első körben, de le tudtunk jönni vele. Mindig volt valami problémánk a körgyorson, pedig nagyon vártuk azt a szakaszt.

 

Az utolsó gyorson pedig a nézőknek autóztatok: Milyen érzés nem időre menni és kiszolgálni a népet?

– Teljesen más, nem összehasonlítható a kettő! Élveztük mi mindegyik részét, amikor időre mentünk akkor is. Ezzel az autóval szinte tök mindegy mit csinál az ember csak pozitívak a tapasztalatok, amiket átél benne.

Salgó Rally

Mennyire tudtatok összeszokni a kocsival az egy versenynap alatt?

Most megint egy olyan versenyszituációt tapasztaltunk meg, ami ritkán fordul elő, bár az utóbbi években egyre többször ez a nagyon esős, nagyon sáros körülmény fogad minket a versenyeken. Ezzel az autóval még nem mentünk ilyen versenykörülmények között.  

Salgó Rally

Hogy vizsgázott a szerelő csapat?

– Teljesen jól. Össze lett rakva egy stratégia, ami jónak bizonyult. Minimálisat állítottunk a szervizidőben csak a Skodán.

 

Milyen érzés volt egy ilyen viszontagságos verseny után meglátni a céldobogót Salgótarjánban?

– Jó lett volna problémamentes versenyt magunk mögött tudni, de így is nagyon pozitívan zártuk ezt a versenyt.

Salgó Rally 

Hogy értékeled a Salgó Ralit?

– Jó volt végre menni éles körülmények között, persze van az emberben csalódottság, de ez vele jár.

Zárszóként mit kívánsz magatoknak a Miskolc Ralylra?

– Egy jó ízű autózást!

 

A Clone Rally Team együttműködő partnerei:

FUEL, www.fuel-benzinkutak.hu, Desef Silver, Waldheim, Szilárd Sped Kft., Probo Trans, Robplast, FRIK, Safety Truck Kft, FHO, Herman Vitamins, JutaVit, Stage Light Theatre Szociális Szövetkezet, OLP – TECH Kft, Supersprint Kft, Micro Green Village, S7 Gázfutár, DREAM-LIGHT-THEATRE Bt., Domvill Szer KFT., Kacsándi Elektro Kft.

 

– Hajósi Miklós –

Verified by MonsterInsights