A Nissan még nagyobb elektromos SUV-ok készítését tervezi

In elektromos autók

Az Ariya elkészítése mögött a Nissan új CMF-EV terve áll. A közelmúltban a vezetőség megvitatta az új gyártási programjukat, amely szerint az új technológiát más járművekben is felhasználják – erősítette meg a Nissan Europe EV főnöke Helen Perry.

“A platformot a jövőben más autókhoz használni fogjuk” – folytatva a nyilatkozatot az Autocar-nak. “A C-SUV és a D-SUV szegmens körülbelül háromszorosára fog növekedni a közeljövőben, ezért a következő években arra törekszünk, hogy az új platformmal a növekedést garantáljuk.”

Perry nem árult el részletes információkat, hogy a Nissan miként fogja használni ezt a platformot a növekedési szegmensekben és nem számolt be arról sem, hogy a következő teljesen elektromos Nissan mikor érkezik.

“Minden a vásárlók igényeitől függ” – mondta. „Ha az Ariyát korábban dobtuk volna piacon, biztos vagyok abban, hogy az ügyfelek nem lettek volna rá készen. A technológia sem lett volna olyan naprakész, mint most a bevezetéskor. A Covid-19 szörnyű hatással volt az életünkre és arra késztette az embereket, hogy sok mindent újra gondoljanak, mint például a károsanyag kibocsátásokat.”

A Nissan Ariya többféle összeállításban kerül a piacra. A sorozat csúcsán két olyan változat van, amelyek mindegyike 90 kWh-os akkumulátort használ. Az egyik az akkumulátort egyetlen villanymotorral kombinálja, amely 239 lóerőt és 300 Nm-t teljesít ezzel az összeállítással 610 km megtételére képes. A második erősebb modell ezt az akkumulátort két villamos motorral kapcsolja össze, amelyek együttesen 389 lóerőt és 600 Nm teljesítményt nyújtanak. Ennek a változatnak a hatótávolsága 580 km.

Valószínűleg ugyanezt az akkumulátort és villamos motort fogják beszerelni a nagyobb Nissan elektromos SUV modellekhez.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...