A Nissan még nagyobb elektromos SUV-ok készítését tervezi

In elektromos autók

Az Ariya elkészítése mögött a Nissan új CMF-EV terve áll. A közelmúltban a vezetőség megvitatta az új gyártási programjukat, amely szerint az új technológiát más járművekben is felhasználják – erősítette meg a Nissan Europe EV főnöke Helen Perry.

“A platformot a jövőben más autókhoz használni fogjuk” – folytatva a nyilatkozatot az Autocar-nak. “A C-SUV és a D-SUV szegmens körülbelül háromszorosára fog növekedni a közeljövőben, ezért a következő években arra törekszünk, hogy az új platformmal a növekedést garantáljuk.”

Perry nem árult el részletes információkat, hogy a Nissan miként fogja használni ezt a platformot a növekedési szegmensekben és nem számolt be arról sem, hogy a következő teljesen elektromos Nissan mikor érkezik.

“Minden a vásárlók igényeitől függ” – mondta. „Ha az Ariyát korábban dobtuk volna piacon, biztos vagyok abban, hogy az ügyfelek nem lettek volna rá készen. A technológia sem lett volna olyan naprakész, mint most a bevezetéskor. A Covid-19 szörnyű hatással volt az életünkre és arra késztette az embereket, hogy sok mindent újra gondoljanak, mint például a károsanyag kibocsátásokat.”

A Nissan Ariya többféle összeállításban kerül a piacra. A sorozat csúcsán két olyan változat van, amelyek mindegyike 90 kWh-os akkumulátort használ. Az egyik az akkumulátort egyetlen villanymotorral kombinálja, amely 239 lóerőt és 300 Nm-t teljesít ezzel az összeállítással 610 km megtételére képes. A második erősebb modell ezt az akkumulátort két villamos motorral kapcsolja össze, amelyek együttesen 389 lóerőt és 600 Nm teljesítményt nyújtanak. Ennek a változatnak a hatótávolsága 580 km.

Valószínűleg ugyanezt az akkumulátort és villamos motort fogják beszerelni a nagyobb Nissan elektromos SUV modellekhez.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...