Létezik elegánsabb autó, mint a klasszikus Citroen DS21 Décapotable?

In hír, veterán

Ha az egyik legfigyelemreméltóbb klasszikus kabrió modellt szeretné a gyűjteményéhez adni, ez az 1970-es Citroen DS21 Décapotable (franciául a kabrió) vitathatatlanul az egyik legjobb választás lehet.

A Citroen mindössze 1365 DS nyitható tetejű modellt készített. Az összes Décapotable modellt valódi luxusautónak gyártották. Az ügyfelek 15 szín, 13 bőrkárpit és három szőnyeg szín közül választhattak. Mivel ez egy valódi DS21, az ajtók 10 centiméterrel hosszabbak, mint a szokásos DS-ek, a farokrész egyetlen hatalmas darabból áll és a csomagtartó teteje üvegszálból készült.

Ezt a csodálatos Citroen-t 1970-ben adták el Németországban és a kilométer számláló 90 000 kilométert mutat. Az elmúlt évtizedet egy nagy autógyűjtemény részeként töltötte. Tartozik hozzá eredeti szervizfüzet, kézikönyvek és a német regisztrációs könyv.

A teljesítmény egy 2,1 literes négyhengeres motorból származik, amely 109 lóerős és egy automata sebességváltóval van párosítva, a hidropneumatikus felfüggesztés védjegye ennek a csodálatos Citroen ikonikus modellnek.

A Silverstone Auctions ezt a gyönyörű Citroent egy online aukción kínálja július 31-én, ahol várhatóan 100 000 font (nagyjából 130 ezer dollár) körüli árat várnak.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...