Létezik elegánsabb autó, mint a klasszikus Citroen DS21 Décapotable?

In hír, veterán

Ha az egyik legfigyelemreméltóbb klasszikus kabrió modellt szeretné a gyűjteményéhez adni, ez az 1970-es Citroen DS21 Décapotable (franciául a kabrió) vitathatatlanul az egyik legjobb választás lehet.

A Citroen mindössze 1365 DS nyitható tetejű modellt készített. Az összes Décapotable modellt valódi luxusautónak gyártották. Az ügyfelek 15 szín, 13 bőrkárpit és három szőnyeg szín közül választhattak. Mivel ez egy valódi DS21, az ajtók 10 centiméterrel hosszabbak, mint a szokásos DS-ek, a farokrész egyetlen hatalmas darabból áll és a csomagtartó teteje üvegszálból készült.

Ezt a csodálatos Citroen-t 1970-ben adták el Németországban és a kilométer számláló 90 000 kilométert mutat. Az elmúlt évtizedet egy nagy autógyűjtemény részeként töltötte. Tartozik hozzá eredeti szervizfüzet, kézikönyvek és a német regisztrációs könyv.

A teljesítmény egy 2,1 literes négyhengeres motorból származik, amely 109 lóerős és egy automata sebességváltóval van párosítva, a hidropneumatikus felfüggesztés védjegye ennek a csodálatos Citroen ikonikus modellnek.

A Silverstone Auctions ezt a gyönyörű Citroent egy online aukción kínálja július 31-én, ahol várhatóan 100 000 font (nagyjából 130 ezer dollár) körüli árat várnak.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...