Nincs több új Mitsubishi Európában, az értékesítés folyamatosan csökken

In hír

Korábban beszámoltunk a japán autógyártó nehézségeiről és terveiről, most megszületett a döntés, kivonul Európából. A vállalat üzleti tevékenységeit Délkelet-Ázsiára összpontosítja.

A Mitsubishi leállítja az új autók értékesítését az európai piacon egy olyan üzleti terv részeként, amelyben a legfontosabb befektetési terület Délkelet-Ázsia. A következő három évben az autógyártó az átszervezésre és a költségek csökkentésére törekszik, ezzel a fenntartható növekedést segíti.

Az Automotive News Europe szerint a döntés már az Outlander legújabb generációját is érinti, nem kerül bevezetésre Európában. Az ICE hajtású és a Plug-in hibrid 2020 második felében érkezett volna az európai piacokra, tehát a bejelentés gyors és váratlan volt, az utolsó pillanatban érkezett.

A Mitsubishi ugyanakkor erőteljesen jelen van Délkelet-Ázsiában, a cég úgy véli, hogy itt tud legjobban versenybe szállni. A régióban az off-road modellekre összpontosítanak. A piacon lévő járművek között található egy új Triton pick-up, Xpander MPV, Pajero Sport.

Az egyik leghíresebb terepjárója, a Pajero már nem illeszkedik a modell listába. Az új üzleti terv költségcsökkentésének részeként a gyár leállítja a SUV gyártását. A Pajero jelenlegi verziója 2006-ban debütált és állítólag 2021-ben befejeződik a gyártása.

Pénzmegtakarítás céljából a Mitsubishi a Nissan és a Renault partnereivel is együtt akar működni. Ez azt jelenti, hogy részt vesz a technológiák fejlesztésében és alkalmazásában, például segít az elektromos járműrendszerek tervezésben és felhasználja következő generációs autóihoz is.

A Mitsubishi új üzleti tervében bizonytalanul szerepel, hogy a társaság néhány ránc felvarrott autót szállít az Egyesült Államokba. A Mirage, az Outlander PHEV és az Eclipse Cross modelleken frissítéseket hajtanak végre a következő hónapokban. Az Outlander következő generációja Amerikába 2021 első felében érkezik. A Mitsubishi brit szóvivője nem tudta pontosan megmondani, mennyi időre fagyasztja be az értékesítéseket Európában, de hozzátette, hogy a helyzet „gyorsan fejlődik és változik”.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...