Nincs több új Mitsubishi Európában, az értékesítés folyamatosan csökken

In hír

Korábban beszámoltunk a japán autógyártó nehézségeiről és terveiről, most megszületett a döntés, kivonul Európából. A vállalat üzleti tevékenységeit Délkelet-Ázsiára összpontosítja.

A Mitsubishi leállítja az új autók értékesítését az európai piacon egy olyan üzleti terv részeként, amelyben a legfontosabb befektetési terület Délkelet-Ázsia. A következő három évben az autógyártó az átszervezésre és a költségek csökkentésére törekszik, ezzel a fenntartható növekedést segíti.

Az Automotive News Europe szerint a döntés már az Outlander legújabb generációját is érinti, nem kerül bevezetésre Európában. Az ICE hajtású és a Plug-in hibrid 2020 második felében érkezett volna az európai piacokra, tehát a bejelentés gyors és váratlan volt, az utolsó pillanatban érkezett.

A Mitsubishi ugyanakkor erőteljesen jelen van Délkelet-Ázsiában, a cég úgy véli, hogy itt tud legjobban versenybe szállni. A régióban az off-road modellekre összpontosítanak. A piacon lévő járművek között található egy új Triton pick-up, Xpander MPV, Pajero Sport.

Az egyik leghíresebb terepjárója, a Pajero már nem illeszkedik a modell listába. Az új üzleti terv költségcsökkentésének részeként a gyár leállítja a SUV gyártását. A Pajero jelenlegi verziója 2006-ban debütált és állítólag 2021-ben befejeződik a gyártása.

Pénzmegtakarítás céljából a Mitsubishi a Nissan és a Renault partnereivel is együtt akar működni. Ez azt jelenti, hogy részt vesz a technológiák fejlesztésében és alkalmazásában, például segít az elektromos járműrendszerek tervezésben és felhasználja következő generációs autóihoz is.

A Mitsubishi új üzleti tervében bizonytalanul szerepel, hogy a társaság néhány ránc felvarrott autót szállít az Egyesült Államokba. A Mirage, az Outlander PHEV és az Eclipse Cross modelleken frissítéseket hajtanak végre a következő hónapokban. Az Outlander következő generációja Amerikába 2021 első felében érkezik. A Mitsubishi brit szóvivője nem tudta pontosan megmondani, mennyi időre fagyasztja be az értékesítéseket Európában, de hozzátette, hogy a helyzet „gyorsan fejlődik és változik”.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...