A Mitsubishi nem tudja, mit kellene tennie Európában

In hír
Mitsubishi veszteséges Európában

A Japán gyémánt márka nem nyereséges az öreg kontinensen. Ezzel szemben a Nissan múlt héten bejelentett híre, hogy van jövőképe, a Nissan Next nevű videóban ezt be is mutatta. A videóban feltűnik a következő Z-autó, amely egy 240Z stílusjegyeit hordozza és alátámasztja a korábbi pletykákat, hogy az új generációs modell retro stílusú lesz. A sportkocsi mellett a Nissan látni engedte, hogy mi várható a márka számára a következő 18 hónapban.

Mi a helyzet a Szövetséggel, amelynek is a Nissan része? A Renault-Nissan-Mitsubishi kidolgozta a Ghosn utáni együttműködési tervét. Míg a platformmegosztás folytatódik és elkötelezett az előrehaladás mellett, addig a „vezető-követő” szerep nem teljesen tisztázott.

A Mitsubishi Európával szemben Délkelet-Ázsiában vezető szerepet tölt be, ahol szállító járműveivel és kisautóival virágzik. Az Outlander PHEV sikere után a Szövetség vezetője lesz a plug-in hibrid technológia területén is.

A japán gyáróriás ehhez képest nem tudja mit tegyen Európával. A Mitsubishi az elmúlt két évben valójában pénzügyi gondokkal küzd az öreg kontinensen. A Diamond márka részesedése a jármű értékesítésben túl kicsi volt, minden autóját Ázsiaban gyártja, nem pedig a lokálisan kihelyezett gyárakban. 2020 első négy hónapjában a Mitsubishi csupán 1,1 százalékos részesedést tett ki az európai személygépjármű eladásokból.

Az Automotive News Europe jelentése szerint a Mitsubishi nem teljesen biztos a jövőjét tekintve Európában. A Mitsubishi Motors vezérigazgatója, Takao Kato elmondta, hogy jelenleg nincs igazán tervük. “Még több időre van szükségünk a jövőbeli irány meghatározásához Európában” – tette hozzá.

A cég szóvivője szerint a Mitsubishi európai terve kidolgozás alatt van és néhány hét múlva kerül nyilvánosságra.

“Ha regionális sajátosságokkal kell foglalkoznunk, akkor még várnunk kell, amíg az MMC vezetősége eldönti saját középtávú tervét, hogy hogyan illeszkedjen az európai piacba (terjedelem, mennyiség, modellek, technológia) és az új nagyobb szövetségi kereteibe” – mondta a szóvivő.

 

Forrás: motor1.com

You may also read!

A 490 ezer dolláros Lunaz Bentley S3 Flying Spur EV

A brit Lunaz csúcskategóriás klasszikus angol autók elektromos átalakítására specializálódott és már számos munkája fut az utakon. Elektromos használatot

Read More...
Egekben az üzemanyagárak

Egekben az üzemanyagárak

Márciusban is tovább emelkednek az üzemanyagárak. Szerdán (2021.03.03.) a benzin átlagára további 6 forinttal emelkedik, gázolajat pedig bruttó 2

Read More...
Formula E

Dobogós helyezéssel végzett a DS és António Félix da Costa Diriyah-ban

A DS TECHEETAH és António Félix da Costa a pódiumon végzett a szaúd-arábiai Diryah-ban megrendezett második éjszakai versenyen. Ahogy várható

Read More...