Itthon is kapható a hibrid Renault Clio

In hír

7,1 millió forinttól indul itthon a hibrid Renault Clio

A francia gyártó környezettudatos hajtásláncú újdonsága háromféle felszereltségi szinttel érhető el.

A Renault tavaly év elején leplezte le a közelmúltban általunk is alaposan letesztelt új Cliót, mely egészen a közelmúltig normál belső égésű motoros változatokban volt kapható. Most azonban már a hibrid hajtásláncú Clio, az E-Tech Hybrid 140 is elérhető a gyártó hazai kínálatában.

© Renault

Legolcsóbban 7,1 millió forint ellenében lehet hibrid Renault Cliónk, ennyibe kerül ugyanis a Zen felszereltségű alapmodell. Az Intens változat 7,65 millió forinton nyit, a legdrágább R.S. Line kivitel árcéduláján pedig 7,95 millió forintos összeg olvasható.
Az 1,6 literes szívó benzinmotorra, villanymotorra és automataváltóra épülő öntöltő hibrid Renault Clio maximális teljesítménye 140 lóerő, ami mellé 349 Nm-es nyomaték társul. Mindez 9,9 másodperces 0-100-as gyorsulást, illetve 180 km/h végsebességet tesz lehetővé, 4,3-5,1 literes WLTP fogyasztási érték mellett.

© Renault

A városi használat során akár 80 százalékban elektromos módban használható hibrid Clio akkumulátora 1,2 kWh kapacitású, a csomagtartó mérete 301 liter.
A riválisok közül a 116 lóerős hibrid Toyota Yaris 6,29 millió forintos alapárral rendelkezik, a 109 lóerős hibrid Honda Jazz pedig minimum 6,99 millió forint kifizetését követően vezethető haza.

© Renault

Hazánkban a 65 lóerős SCe 65 kivitel a legolcsóbb Renault Clio, ami már 3,95 millió forint ellenében megvásárolható. A 100 lóerős, illetve 130 lóerős benzines Cliók alapára rendre 4,75, illetve 6,4 millió forint, a 115 lovas dízel Clio pedig 5,7 millió forinton nyit.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Ez az Alfa Romeo GTS jöhetne 2025-ben

Az eszméletlen látványterv a független Guilherme Araujo autótervező GTS kupéra megálmodott ötlete. Fontos megemlíteni, hogy a tervező nem dolgozik

Read More...

Milyen lenne a Tesla Model 3 hűtőráccsal? A Manhart megcsinálta

A BMW-k és Audik átalakításáról híres német tuningcég most a Model 3-at vette kezelésbe. A Tesla mindig a csúcstechnológiát adja

Read More...
Harley-Davidson European Bike Week

Több ezer motorossal, óriási hangulatban telt Európa legikonikusabb motoros fesztiválja

A 2021-es Harley-Davidson European Bike Week több ezer motorost vonzott egész európából a Faaker-tóhoz, egy gyönyörű parthoz a karintiai

Read More...